x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BLACK FRIDAY 2013. Site-uri picate și clienți nervoși în prima oră de Black Friday

BLACK FRIDAY 2013. Site-uri picate și clienți nervoși în prima oră de Black Friday

22 Noi 2013   •   00:43
BLACK FRIDAY 2013. Site-uri picate și clienți nervoși în prima oră de Black Friday
Sursa foto: BLACK FRIDAY 2013

Este 22 noimebrie, așa că în România a început Black Friday, cu o săptămână în avans. Deși tradiția spune că Vinerea Neagră, Black Friday, așa cum au inventat-o și denumit-o americanii, se aplică ultimei vineri din luna noiembrie, la români se aplică mai devreme, ca să-și primească (spun magazinele) poporul produsele comandate cât mai curând pentru că, ghici ce, nici tradiția cumpărării și ridicării produsului din magazin nu se mai practică. În principiu, vânzare să fie, cu o lună mai devreme dacă se poate.

BLACK FRIDAY 2013. La ce produse se vor aplica reduceri de Black Friday

Însă, se pare că nici măcar vânzare nu e, pentru ca site-urile unor magazine care s-au inscris in cursa Black Friday pentru 22 noiembrie au decedat mai subit ca dintr-o dată, majoritatea afisand mesaje de eroare, care se vor hazlii, insa enerveaza la culme. Exemplu, site-ul unui retailer, care informează că au fost DOvediți și simte că MOare.

Black Friday 2013 - Ghid de supravieţuire pentru cumpărători

Koyos nu se lasa mai prejos si cedeaza traficului imens, la fel si evomag, unde trebuie sa astepti cel putin un sfert de ora pentru a-ti face cont. F64 a cazut si el, doborat de atacul clientilor virtuali furiosi si afiseaza acelasi tip de mesaje hazlii: "A picat serverul! Stim cine sunt vinovatii. Doi angajati sunt aspru pedepsiti iar adminul este in beci", iar forumurile de discutii au inceput sa se umple de injurii la dresa lipsei de profesionalism a magazinelor online.

Black Friday 2013 - Se plusează: 10 zile de Black Friday!

Deci, start cum nu se poate mai senzational la Black Friday pentru cumparatorul roman care, la 12 noaptea, in loc sa doarma, vaneaza oferte la tablete, telefoane mobile, electronice, electrocasnice sau telefoane mobile, cu o saptamana inainte de data traditionala, pe site-uri aproape nefunctionale.

De Black Friday, reduceri de pana la 75% la biletele de concert şi piese de teatru

Exista si o parte buna. Evident, alte site-uri sunt online si functioneaza in conditii decente, insa clientii fideli magazinelor momentan indisponibile vor trebui sa astepte. Din pacate, majoritatea promisiunilor magazinelor online se vor concretiza abia in cursul zilei urmatoare, cand defectiunile tehnice vor fi remediate.

Lansări la Gaudeamus: Reduceri de până la 80% la cărţi şi întâlniri cu autori nordici

Conform unui studiu reprezentativ, realizat de catre Daedalus Millward Brown, pe un esantion de 2000 de respondenti intre 18 si 65 ani, in mediul rural si urban, in perioada noiembrie 2012 si noiembrie 2013, 7,4 milioane de romani stiu de Black Friday.

Black Friday 2013: O săptămână de reduceri

4,2 milioane de romani au declarat ca intentioneaza sa cumpere ceva de Black Friday, iar lista cu optiunile de cumparare este urmatoarea:

BLACK FRIDAY 2013. Photosetup anunţă preţuri reduse la accesorii foto de Black Friday

Electrocasnice mici (39,8%), haine (22,9%), televizoare (15,3%), telefoane mobile (10,6%), încălţăminte (10,2%), laptopuri (10,1%), frigidere (5,5%), tablete (5,2%), maşini de spălat (5,1%), foto, video (4%), îngrijire personală (4%) şi cosmetice (3,9%).

Black Friday 2013 – Românii vor “sparge” 40 de milioane de euro pe cumpărăturile de Black Friday

×