x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brasov in lupta cu Lausanne pentru Jocurile Olimpice de Iarna ale Tineretului 2020

Brasov in lupta cu Lausanne pentru Jocurile Olimpice de Iarna ale Tineretului 2020

de Dan Constantin    |    30 Iul 2015   •   11:38
Brasov in lupta cu Lausanne pentru Jocurile Olimpice de Iarna ale Tineretului 2020
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR

Delegatia care va prezenta in fata Comitetului Olimpic International canditatura orasului Brasov pentru JO de Iarna ale Tineretului din 2020 se afla la Kuala Lumpur.

Sesiunea 128 CIO organizata in Malayezia are pe ordinea de zi in 31 iulie decizia prin vot secret pentru desemnarea orasului gazda al acestei manifestari, la care Brasovul are contracaditat orasul elvetian Lausanne.

Prezentarile de sustinere a candidaturilor in fata celor peste 100 de membri CIO se fac in ordinea alfabetica.

Atuurile Brasovului sunt :distantele mici intre bazele sportive, cea mai departata de satul olimpic fiind Cheile Gradistei, la 40 km;satul olimpic organizat in Poiana Brasov , in hoteluri de 3 si 4 stele;costul mic al organizarii competitiei, de doar 14 milioane euro; experienta recenta a organizarii Jocurilor Europene de Iarna pentru Tineret-FOTE.

Lausanne mizeaza pe traditia elvetiana o organizarii marilor competitii,pe faptul ca acum se implinesc 100 de ani de cand gazduieste sediul Comitetului Olimpic International, dar si pe un puternic comitet de sprijin al comunitatii de afaceri, 3000 de companii fiind membre ale organizatiei constituite special pentru jocurile de tineret . Satul olimic va fi gata insa in 2019, si nu este rodat, iar bugetul anuntat de canditatura Lausanne se ridica la 42 milioane euro, de 3,5 ori mai mare dacat la Brasov.

Una din temele de interes ale dezbaterii in Comitetul Olimpic International o reprezinta si gigantismul competitiiilor, bugetele uriase necesare pentru organizare ceeace restrange aria candidaturilor.

Delegatia Brasovului ete condusa de Miklos Gantz, managerul municiplitatii iar sustinerea din partea autoritatii sportive nationale este asigurata de Alin Petrache, presedintele COSR.

×