x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUCUREŞTI 555. Timp de trei zile şi trei nopţi, Capitala se va transforma într-o petrecere în aer liber

BUCUREŞTI 555. Timp de trei zile şi trei nopţi, Capitala se va transforma într-o petrecere în aer liber

de Mihaela Stănescu    |    10 Sep 2014   •   15:46
BUCUREŞTI 555. Timp de trei zile şi trei nopţi, Capitala se va transforma într-o petrecere în aer liber
În septembrie se dă startul la distracţie! Timp de trei zile şi trei nopţi, oraşul se va transforma într-o petrecere în aer liber.

În perioadat 19-21 septembrie, Capitala îşi pune haine se sărbătoare şi îi invită pe bucureşteni în Piaţa Constituţiei, Piaţa Universităţii, parcul Cişmigiu şi în Centrul istoric la concerte, expoziţii şi târguri. De Zilele Bucureştiului, Primăria Capitalei ne răsfaţă cu concerte de muzică uşoară, muzică populară, muzică alternativă, clubbing, expoziţii de artă, dans în aer liber, târguri, spectacole de teatru, parade ale costumelor de epocă, faimoasa "bătăie cu flori de la Şosea" şi cu proiecţii 3D de ultimă generaţie.

Evenimentele dedicate aniversării celor 555 de ani de de viaţă ai Capitalei vor debuta pe 18 septembrie, cu inaugurarea Hanului Gabroveni, care devine centrul cultural al oraşului şi care îşi va deschide porţile pentru vizitatori. "Sunt un susţinător al dezvoltării Bucureştiului, dar neapărat cu protejarea oamenilor şi a obiectivelor de patrimoniu care fac parte din identitatea oraşului. Sunt mândru că acest proiect s-a încheiat cu succes, că Hanul Gabroveni a fost reconstruit cât mai aproape de original şi că iată, le putem pune la dispoziţie bucureștenilor, dar și celor care vizitează orașul nostru, un spațiu cultural modern chiar în Centrul istoric al Capitalei. Îi invit pe bucureşteni să viziteze Hanul Gabroveni'', a declarat Sorin Oprescu.

Muzică alternativă la Universitate

Pe 19 septembrie, La Piaţa Universităţii va avea loc un concert de muzică alternativă cu cele mai cunoscute trupe româneşti ale momentului şi, totodată, esplanada cu statui se va transforma într-un spaţiu expoziţional, care va găzdui o instalaţie de artă contemporană - "Feed me!".

rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti

Pe 20 septembrie, începând cu ora 20:00, bucureştenii sunt aşteptaţi la Piaţa Constituţiei unde "rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti" va readuce în atenţia publicului generaţii diferite de artişti, care vor interpreta melodii româneşti de succes, lansate acum câteva decenii, dar şi hit-uri noi. De pe scenă nu vor lipsi cei mai iubiţi artişti români, precum Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What’s UP, Adda, Ştefan Bănică, BUG Mafia şi mulţi alţii. Mai mult, publicul va fi invitat să cânte alături de artişti piesele care au traversat anii precum: „De-ai fi tu salcie la mal”, „Strada Speranţei” sau „Bună seara, iubite”.

iMapp Bucharest 555

Tot sâmbătă, de la ora 23.00, Palatul Parlamentului se va transforma într-un ecran gigant pe care va fi proiectat un spectacol multimedia unic în Europa, iMapp Bucharest 555, iar "DJ Open Air Party" va transforma Piaţa Constituţiei într-un club în aer liber.

În cadrul spectacolului iMapp Bucharest 555 vor fi proiectate cinci show-uri de şase minute fiecare. Cele cinci echipe selecţionate în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, ne vor anima cu imagini 3D complexe şi vor avea posibilitatea să-şi transforme ideile şi viziunile în realitate, într-un show excepţional de forme şi culori. După ce vor avea loc toate cele cinci video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real.

Târgul Bucureştiului în Cişmigiu


Parcul Cişmigiu se va transforma într-un târg, unde vor fi susţinute spectacole în aer liber de către minorităţile şi comunităţile naţionale (armeană, maghiară, greacă, italiană, rromă, turco-musulmană, germană, evreiască).

Bucureştiul dansează în Centrul istoric

În cele trei zile de sărbătoare, intersecţia străzilor Lipscani şi Eugen Carada din Centrul istoric se vor transforma într-un ring de dans în aer liber. Artiştii invitaţi vor dansa pe ritmuri latino şi vor susţine cursuri pentru cei ce doresc să înveţe tainele coregrafiei.

Simbolurile Bucureştiului la Palatul Brâncovenesc

Şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” din Mogoşoaia participă la sărbătoare. Copii din şcolile bucureştene şi din centrele de plasamentvor participa la ateliere de creaţie, susţinute de artişti plastici. Tot pentru ei se vor organiza minicircuite de Formula 1, sub forma de competiţie cu premii şi jocuri interactive susţinute de actori profesionişti. Părinţii sunt aşteptaţi în curtea palatului, la teatru şi la concerte in aer liber. Curtea palatului va fi decorata cu o pictura 3D supradimensionata care va infatisa imagini din trecutul Bucurestiului, din prezent si o proiectie a Bucurestiului in viitor.

Forumul elevilor la Palatului Copiilor

La Palatul Copiilor va avea loc Forumul Elevilor, eveniment care va reuni reprezentanţii liceelor bucureştene, iar elevii vor participa la workshopuri de dezvoltare şi consiliere personală.

Bucureştii lui Caragiale

Cea de-a treia ediţie a Festivalului “Bucureştii lui Caragiale", care se desfăşoară în perioada 28 iunie - 14 septembrie 2014, este dedicată aniversarii celor 555 de ani ai Capitalei. Spectacolele de teatru în aer liber, pregătite în cadrul evenimentului, însumează 32 de titluri şi 139 de reprezentaţii, scenografii ce au încântat publicul de-a lungul timpului, dar şi actori renumiţi, acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Mai multe detalii despre evenimente gasiti aici




×