x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: S-au încheiat lucrările de reabilitare a bd. Constantin Brâncoveanu

Bucureşti: S-au încheiat lucrările de reabilitare a bd. Constantin Brâncoveanu

26 Aug 2010   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat, miercuri seară, de la ora 22,00, la recepţia lucrărilor de reabilitare a bulevardului Constantin Brâncoveanu, respectiv a supralărgirii tronsonului Niţu Vasile - Turnu Măgurele la şase benzi, trei pe fiecare sens.



"După doi ani de zile, un tronson de 2,4 km este gata, cu 1.000 de metri de canalizare refăcută. Prezenţa mea aici este motivată de faptul că Strabag este singurul constructor care s-a gândit să ofere locuitorilor şi o zonă verde, poate prea mică, dar cu o altă faţă, în comparaţie cu maidanul care era aici", a declarat Oprescu, citat de Agerpres.

El i-a mulţumit constructorului pentru calitatea acestei lucrări şi a celei de pe bd. Niţu Vasile. "Artera este importantă şi pentru faptul că la câteva sute de metri se intră pe şos. Berceni", a subliniat edilul şef al Capitalei.

Primarul general a promis că, la anul, urmează lucrări de lărgire la intrarea şi ieşirea din Bucureşti pe şos. Berceni, în beneficiul şoferilor şi al fluentizării circulaţiei rutiere.

Edilul a făcut şi un tur al micului parc amenajat în zonă, cu gazon, o fântână arteziană, un chioşc pentru odihna trecătorilor. El le-a promis numeroşilor bucureşteni prezenţi la eveniment că părculeţul va fi întreţinut şi protejat de gardieni publici.

De asemenea, Sorin Oprescu a cerut ca cele două benzi - una pe fiecare sens de mers - suplimentare, de pe tronsonul inaugurat, să nu devină locuri de parcare şi de blocare a circulaţiei, mai ales pe timpul zilei, ci să fie utilizate numai pentru circulaţia autovehiculelor, îndeosebi a celor care aparţin RATB.

Valoarea totală a lucrării, care a fost executată în perioada iulie 2008 - august 2010, se ridică la 14.255.795 lei. Lungimea străzii este de 2.400 metri, lăţimea de 21 metri, pe şase benzi de circulaţie.

×
Subiecte în articol: observator