x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burleanu declanşează “băsescizarea” Federaţiei

Burleanu declanşează “băsescizarea” Federaţiei

de Mihai Igirosanu    |    23 Apr 2014   •   15:36
Burleanu declanşează “băsescizarea” Federaţiei
Politrucul preşedinte al FRF, încă nevalidat, şi-a pus manager un consilier în Cancelaria Preşedintelui României!

Deşi încă nevalidat de judecători şi autor într-un timp extrem de scurt al câtorva gafe importante, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu nu are nici cea mai mică jenă în a politiza definitiv forul la conducerea căruia s-a trezit instalat. Mai mult, fostul salariat în Administraţia Prezidenţială îşi selectează oamenii pe care îi implementează în organigrama de la FRF în funcţie de culoarea politică. Mai exact, cei cărora Burleanu le oferă salariul generos la Casa Fotbalului aparţin categoriei aservite preşedintelui Traian Băsescu. Adică forţei politice din care şi actualul lider invalidat al Federaţiei face parte şI din rândurile căreia s-a trezit teleportat în cea mai înaltă poziţie din fotbalul românesc.

Omul lui Băsescu, manager în fotbal!

Zilele acestea, Răzvan Burleanu şi-a creionat în mare proporţie organigrama conducerii FRF. Pe lângă secretarul general, Gheorghe Chivorchian, dar şI a lui Marcel Puşcaş, ambii instalaţi graţie sprijinului în materie de voturi pe care i l-a acordat la Adunarea Generală de alegeri, în afara celor cinci ziarişti de la Gazeta Sporturilor sau DigiSport pe care i-a angajat, probabil, în speranţa asigurării unei protecţii din partea celei mai puternice părţi a momentului din mass-media, Burleanu s-a orientat către prieteni, parteneri de afaceri şI politruci. Dacă primele două categorii nu ne interesează, ne vom referi doar la categoria politrucilor. Manager în organigrama pe care Burleanu o va oficializa dacă judecătorii îl vor valida ca preşedinte al FRF, va fi Radu Traian Vişan. Personajul care ar trebui să se ocupe de probleme fotbalului românesc ocupă din 2008 funcţia de consilier în Cancelaria Preşedintelui României. Conform CV-ului său oficial, Vişan a avut următoarele activităţi şI responsabilităţi: “atribuţii specifice domeniului relaţii internaţionale (întocmirea dosarelor de vizită pentru Preşedintele României, realizarea documentelor de analiză privind evoluţiile din politica internaţională etc.) - realizarea de note, sinteze, rapoarte pentru Cancelaria Preşedintelui sau pentru alte departamente de specialitate din cadrul Administraţiei Prezidenţiale la solicitarea consilierilor prezidenţiali.

“Consilieri” şI prieteni

Inspirându-se, probabil, încă o dată de la preşedintele Traian Băsescu şI din structura specifică formaţiunilor politice din care a făcut parte, Răzvan Burleanu a mai inventat în organigramă şI două posturi de consilier. Unul dintre acestea este ocupat de Gabriel Bădescu, fiul unui fost cunoscut jucător al Gloriei Buzău. Omul care, alături de Chivorchian, Puşcaş şI Vişan vor reprezinta partea cea mai apropiată preşedintelui încă nevalidat, este fostul partener al lui Burleanu din conducerea Federaţiei Române de Minifotbal. Preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Minifotbal Buzău, Bădescu este omul care l-a însoţit peste tot pe Burleanu în campania electorală. Mai mult, se pare că următorul pas va fi cooptarea FR de Minifotbal, for pe care actualul preşedinte nevalidat de la Casa Fotbalului l-a condus până de curând, sub tutela FRF. La “istoricul” apropiat sau mai îndepărtat al celorlalţi oameni din organigrama lui Burleanu ne vor referi în materialele viitoare.

×
Subiecte în articol: burleanu razvan burleanu presedintele frf