x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caraş Severin: Prinşi de viscol pe munte

Caraş Severin: Prinşi de viscol pe munte

21 Dec 2009   •   00:00

Un meteorolog şi soţia sa au dispărut, sâmbătă seară, în zona Muntelui Ţarcu, unde au fost surprinşi de viscol puternic. Aceştia nu au mai ajuns la Cabana Cuntu spre care se îndreptau.

Opt salvamontişti şi alpinişti din Caraş Severin, ajutaţi de un elicopter, au plecat în căutarea celor doi. "Ştim că au plecat în jurul orei 14:00 şi au fost prinşi de un viscol foarte puternic, seara, iar din cauza vremii nu au mai putut înainta. I-am căutat până acum în zona Ţarcu şi nu sunt. Poate s-au adăpostit la vreo stână. Suntem o echipă de opt salvamontişti şi alpinişti şi acum suntem ajutaţi şi de un elicopter", a declarat Iulius Carela, unul dintre alpiniştii din echipa de salvare.

Potrivit acestuia, cei doi soţi ar putea fi şi într-o pădure din zona satului Plopu, unde s-ar fi putut adăposti de viscol. Familiile celor doi sunt în permanentă legătură cu Serviciul de Salvamont. Din cauza viscolului, şi turiştii de pe Muntele Semenic sunt blocaţi şi nu pot părăsi staţiunile pentru că drumul între Prislop şi Semenic este închis, iar cel mai devreme drumul va putea fi deblocat luni dimineaţă.

×
Subiecte în articol: observator