x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chiliman: Consultare publică în problema câinilor fără stăpân

Chiliman: Consultare publică în problema câinilor fără stăpân

04 Mai 2010   •   00:00

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, azi, că va organiza o consultare publică a cetăţenilor privind problema câinilor fără stăpân, pe o durată de două săptămâni, începând cu a doua jumătate a lunii iunie.

"Având în vedere că un refrendum organizat după lege presupune costuri nejustificat de mari şi multă birocraţie, am decis organizarea unei consultări cu costuri minime", a spus Andrei Chiliman.

Edilul sectorului 1 a arătat că a luat această decizie având în vedere faptul că, în ultima săptămână, tema câinilor făr stăpân din Bucureşti "s-a reactivat în spaţiul public".

"Din păcate părţile implicate manifestă tendinţa de a utiliza în mod abuziv această temă de real interes pentru cetăţenii Capitalei. Problema câinilor fără stăpân îi împarte pe cetăţenii din Bucureşti în două tabere, confruntarea durând de zece ani", a mai spus Chiliman.

Astfel, începând cu a doua jumătate a lunii iunie în toate sediile administraţiei publice locale din sectorul 1 cetăţenii vor avea la dispoziţie formulare de vot şi urne pentru a se pronunţa în privinţa soluţiilor în problema câinilor fără stăpân. Formularele vor indica trei soluţii, cetăţenii urmând a alege una dintre acestea.

Cele trei soluţii supuse aprobării cetăţenilor din sectorul 1 au în vedere internarea câinilor în adăposturi, extinderea acestor locuri pe cheltuiala comunităţii, păstrarea câinelui în adăpost pe o perioadă determinată de timp pentru a putea fi adoptat, urmată, în cazul în care acest lucru nu se întâmplă, de eutanasiere, precum şi sterilizarea câinelor şi păstrarea lui în teritoriul de unde a fost iniţial luat.

Potrivit edilului sectorului 1, înaintea consultării publice vor fi organizate dezbateri la care sunt invitaţi să participe cetăţenii şi toţi factorii implicaţi în acest subiect, astfel încât atunci când vor alege una din cele trei soluţii aceştia să cunoască toate datele inclusiv cele referitoare la bani.

"Atrag atenţia că nu organizăm consultarea publică pentru a impune o soluţie agreată de primărie, ci doar ca cetăţenii să poată decidă în cunoştinţă de cauză şi să fie bine informaţi. Rolul unui primar nu este acela de a-i dezbina pe cetăţeni, ci de a-i aduna pe oameni în jurul unui proiect de natură să dezvolte comunitatea pe care o administrează", a mai spus Chiliman.

×
Subiecte în articol: observator