x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: 14 familii izolate în satul Cerbeşti şi peste 600 de gospodării inundate în urma ploilor

Cluj: 14 familii izolate în satul Cerbeşti şi peste 600 de gospodării inundate în urma ploilor

22 Iun 2010   •   00:00

Un număr de 14 familii din satul Cerbeşti, comuna Poieni, sunt izolate, în urma distrugerii unui podeţ, iar peste 600 sute de case şi gospodării au fost inundate după ploile torenţiale înregistrate în judeţul Cluj, potrivit unui bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.



Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, general Vasile Şomlea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Inspectoratul a intervenit în cursul zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi cu nouă echipaje de intervenţie, şapte motopompe şi şapte autospeciale, cu o barcă de salvare şi un echipaj de scafandri, pentru căutarea tânărului dispărut în zona Morlaca.

"După ploile de luni au fost izolate 14 familii din satul Cerbeşti, comuna Poieni, în urma distrugerii unui podeţ care făcea legătura cu satul. Şi la această oră familiile sunt izolate. Când apa va scădea, se va putea interveni. Sunt întrerupte şi căile de comunicaţii către satele Valea Drăganului şi Lunca Vişagului în urma surpării unui podeţ care făcea legătura cu DN 1 E60. Acolo se intervine de către echipele RADJ Cluj", a spus Şomlea, citat de Mediafax.

Potrivit şefului ISU Cluj, în oraşul Huedin au fost inundate 250 de case şi 250 de hectare de livezi şi grădini, în municipiul Turda - 50 de gospodării, în satul Copăceni - şapte, în comuna Sâncraiu -50, în comuna Călăţele - 80, în satul Călata - 80, iar în comuna Poieni tot 80 de gospodării.

"Alte zeci de gospodării au fost inundate în comunele Jucu şi Apahida. Trei echipe de recunoaştere se află pe teren, se pare că avem probleme şi în comuna Borşa", a precizat Vasile Şomlea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Direcţia Apelor Someş-Tisa, în judeţul Cluj, cantitatea maximă de precipitaţii a fost înregistrată la Beliş, de 81de litri pe metrul pătrat.

×
Subiecte în articol: observator