x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coloneleasa Kovesi l-a desfiintat pe generalul Alexandru

Coloneleasa Kovesi l-a desfiintat pe generalul Alexandru

de Dan Constantin    |    03 Iul 2015   •   09:53
Coloneleasa Kovesi l-a desfiintat pe generalul Alexandru

Functia bate gradul! Regula nescrisa a ierarhiilor in institutiile militare se aplica si in institutiile cvasicivile ale statului de drept.

Citeste si Regulamentul DNA, modificat substantial! Insa Kovesi nu accepta modificari la Codul Penal, nu?

La DNA, Codruta Kovessi, colonel in rezerva, l-a lasat fara functie pe generalul locotenent Ion Alexandru, pana mai ieri seful Sectiei de combatere a a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Nu a fost vorba de o destituire a generalului, intre altele si sotul procuroarei DNA Mariana Alexandru, scosa la pensie in mars fortat tot in madatul Codrutei. Generalul a fost ''reformat'' cu sectie cu tot.

Putem spune ca este chiar o lovitura de stat civila impotriva procurorilor militari din DNA. Prin ordinul semnat de coloneleasa a fost desfiintata sectia respectiva cu cele doua servicii cu tot.

Ordinul 78/23.06/2015, modificat cu Ordinul 80/30.06.2015 al sefului Directiei Nationale Anticoruptie devine efectiv din 6 iulie 2015.

Toate aceste''miscari de trupe'' sunt scoase in spatiul public printr-o decizie a Sectiei procurori a CSM care a supus analizei cererea de continuare a activitatii a generalului locotenent Ion Alexandru, postata pe site-ul CSM.

Asa am aflat ca prin ordinul semnat de colonel Kovesi s-a rezolvat prin desfiintare si coruptia in randul militarilor.

Decizia de eliberare din functie a generalului Alexandru trebuie insa confirmata, cu un decret de presedintele Iohannis.

In noiembrie 2013 generalul Alexandru a fost reinvestit in functia de Sef de sectie in DNA de fostul presedinte Basescu - decret 892/20.11/2013.

Unul face cheitele justitiei si altul le desface

×
Subiecte în articol: kovesi ion alexandru dna funcţii demisie