x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen adoptat în unanimitate

Manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen adoptat în unanimitate

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   21:30
Manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen adoptat în unanimitate
Sursa foto: Hepta

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan anunță că manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen a fost adoptat în unanimitate la Congresul PPE de la București. Surpriză, delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European, a spus liberalul.

Mesajul a fost transmis pe Facebook.

„BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate. Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a scris Siegfried Mureșan.

În document scrie că România și Bulgaria trebuie să fie admise total în spațiul Schengen.

„Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”, a precizat Mureșan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: congres muresan Schengen aderare