x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cotroceni- cârciuma cu stele date de Georgica B.

Cotroceni- cârciuma cu stele date de Georgica B.

de Dan Constantin    |    30 Sep 2014   •   07:59
Cotroceni- cârciuma cu stele date de Georgica B.
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/Agerpres Foto

Adunarea Clubului politic, o organizaţie informală fără statut şi criterii de selecţie, a fost convocată la Cotroceni. Simpla precizare a locului devoalează caracterul mahalagisto - politic al clubului eşuat în sfârşitul de mandat fetid al preşedindelui. Defilarea membrilor acestui club neştiut a apărut ca deconspirarea la ordin a REŢELEI unor personaje care au acţionat în domenii cheie şi în posturi bine repartizate de instituţiile de supraveghere ale statului. Oameni de afaceri amestecaţi cu sindicalişti, ziarişti alături de securişti de tip nou sau vechi, judecători care dau mandatele de ascultare pe siguranţă naţională, dive din politică, amante de profesie, avocaţi la braţ cu procurori, treceau spre muzeu într-o alegorie care semnifica prăbuşirea programată a regimului Băsescu.
 
Unii credeau că defilează pe covorul rosu, îşi închipuiau că se află la festivalul de la Cannes dar privirile lor speriate arătau că merg pe un drum către eşafodul unei execuţii publice. Regizorul care distribuia personajele în marea cădere era un anume  Georgica, de specialitate afişată vânător de capete inteligente pentru funcţii importante. Felul în care merg companiile conduse de selecţia respectivului arată că omul se pricepe mai bine la acordarea de note cârciumilor. Aşa l-a cunoscut pe preşedintele - băutor, a cărui apetenţă pentru mirosul de motorină lins la ore mici din podelele bodegilor de prin porturile lumii, i-a rămas impregnata pe centrii de decizie din scoarţa cerebrală.
 
Şarpele cu ochelari , prezent la fiecare schimbare de regim pe post de cioclu cu staif, a decretat că întrunirea din spelunca preşedintelui este o adunare a elitelor. Aşa era - toţi reprezentau crema bandei care îl avea pe naşu în suflet şi răspundeau la chemarea  sirenei trasă de căpitănia de la Cotroceni. Toţi erau la patru ace, şpilcuiţi ca pentru propria înmormântare, veniţi să oficializeze legătura candidatei lui Băsescu la succesiune. Scena semăna cu o încoronarea Elenei Lupescu înainte de 6 septembrie 1940, data alungării lui Carol al II-lea din Palatul regal. Lista celor 400 de invitaţi la bomba cu paraşute, animată de blonda care a făcut peste noapte pasul de la cârnaţii cu muştar din Herăstrău la foie gras servit la dineul prezidenţial, va rămâne pe meniul celui care va ajunge preşedinte peste câteva săptămâni.

Elita din talcioc se va înghesui să fie primită cu onoruri şi la investirea de la 20 decembrie. Până atunci speră să se usuce propria vomă, în care ar putea aluneca.


×
Subiecte în articol: traian basescu Elena Udrea