x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Cristi Danileţ denigrează România: "Noi nu respectam regulile europenilor, dar le vrem banii"

Judecătorul Cristi Danileţ denigrează România: "Noi nu respectam regulile europenilor, dar le vrem banii"

04 Mar 2013   •   23:03
Judecătorul Cristi Danileţ denigrează România: "Noi nu respectam regulile europenilor, dar le vrem banii"

 După eşecul înregistrat în carieră, ca urmare a revocării din cadrul Consiliului Superioar al Magistraturii (CSM), judecătorul Cristi Danileţ şi-a revenit destul de repede, dacă ne uităm la frecvenţa postărilor  de pe Facebook cât  la preocupările sale. Mai nou, magistratul îşi dă cu părerea despre români: "Intr-o postare spuneam ieri ca noi nu respectam regulile europenilor, dar le vrem banii. Semnarea Tratatului de aderare la UE ne obliga insa sa aplicam regulile europene, printre care figureaza in preambulu tratatului si legalitatea (statul de drept). Azi insa vreau sa spun cat anume spun procurorii ca s-a furat din banii europeni: in perioada 2006-2012 DNA a trimis in judecata 406 persoane in 194 dosare penale pentru insusirea a 36 milioane euro (slide 11 de aici www.pna.ro/faces/obiect2.jsp?id=192). Repet, in 7 ani in Ro au disparut 36 milioane euro din fondurile europene...".
Afirmaţia judecătorului este cel puţin şocantă, căci este vorba de dosare si persoane trimise în judecată,  in multe dintre ele nu s-a pronunţat incă o sentinţă definitivă. Ori domnul judecator nu aplica prezumtia de nevinovatie, ori pentru dansul rechizitoriul unui procuror este mai tare decat hotarea unui judecator. Probabil ca unele dintre aceste dosare s-au soldat cu condamnari, dar sigur nu toate s-au finalizat definitiv, astfel incat calculul facut de domnul Danilet este unul ipotetic.

×
Subiecte în articol: Cristi Danilet CSM