x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a avizat favorabil propunerea legislativă privind accelerarea procedurii de ridicare a imunităţii

CSM a avizat favorabil propunerea legislativă privind accelerarea procedurii de ridicare a imunităţii

de Agerpres    |    16 Oct 2014   •   18:08
CSM a avizat favorabil propunerea legislativă privind accelerarea procedurii de ridicare a imunităţii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil proiectul legislativ prin care se propune accelerarea şi transparentizarea procedurii de ridicare a imunităţii, a declarat vicepreşedintele CSM, Gheorghe Muscalu.

"Poziţia CSM este că imunitatea trebuie regândită astfel încât să nu blocheze procedurile judiciare, aspecte care au rezultat din analiza Comisia nr.1 a Consiliului", a subliniat Muscalu.

Comisia nr.1 a CSM se ocupă cu independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare, integritatea şi transparenţa sistemului judiciar.

Plenul CSM a avut joi pe ordinea de zi propunerea legislativă privind modificarea şi completarea articolului 24 din Legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor şi a Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Propunerea legislativă a fost trimisă CSM pentru avizare de Comisia juridică a Senatului.

Articolul 24 se referă la procedura ce trebuie urmată pentru ridicarea imunităţii.

În iunie, mai mulţi parlamentari PDL şi PNL au depus un proiect de lege pentru modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor în care propun simplificarea procedurilor în cazul cererii de reţinere, arestare sau percheziţie a unui parlamentar membru sau fost membru al Guvernului.

"Parlamentul trebuie să dea un mesaj clar poporului că nu mai apără corupţii. Să voteze la vedere în maximum 48 de ore cererile procurorilor pentru continuarea anchetelor asupra parlamentarilor", afirma atunci prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

×
Subiecte în articol: imunitate CSM gheorghe muscalu