x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuţitul a intrat 18 centimetri în inima lui Cozma

Cuţitul a intrat 18 centimetri în inima lui Cozma

de Istvan Deak    |    28 Mar 2011   •   18:10
Cuţitul a intrat 18 centimetri în inima lui Cozma

158612-690-116889-pgabor2.jpgLa Tribunalul Veszprem continuă procesul privind moartea handbalistului Marian Cozma. Judecătorii au ascultat depoziţiile mai multor medici legişti. Inculpatul Raffael Sandor şi-a adus aminte, brusc, că e posibil să fi uitat arma crimei la locul faptei, ipoteză infirmată vehement de anchetatori.

„Marian Cozma a murit la aproximativ 2-3 minute după ce a fost înjunghiat în inimă. Cuţitul a intrat aproximativ 18,5 centimetri în corpul lui şi i-a perforat camera stângă a inimii. A fost o lovitură de intensitate foarte mare care a lăsat o plagă deschisă, ce a cauzat pierderea unei cantităţi mari de sânge. Lovitura a venit din partea stângă spre dreapta, apoi de jos în sus. Chiar dacă o echipă medicală s-ar fi aflat la faţa locului imediat după incident, tot nu ar fi reuşit să îl salveze. Din investigaţiile noastre rezultă că lama cutiţului a avut o lungime de 18 centimetri. În momentul în care a avut loc incidentul, nici Cozma, care măsoară 212 cm, nici acuzatul care măsoară aproape 2,01 metri nu erau complet în picioare, inima lui Cozma fiind la o distanţă de sol de aproape 155 cm. Rana din zona rinichiului nu era gravă, fiindcă nu atinsese rinichiul şi ar fi necesitat doar două-trei săptămâni de recuperare. La autopsie am găsit mai multe răni pe corpul handbalistului, altele decât cele cauzate prin înjunghiere, dar nu erau grave, în maximum opt zile şi-ar fi revenit complet. Este vorba despre o lovitură la coastă, o rană la ochi şi una la bărbie. Marian Cozma nu era sub influenţa drogurilor în acea noapte şi avea o alcoolemie medie (1,6)“, a spus medicul care a efectuat autopsia, Varga Gyula.

Medicul care a investigat rana de la cap a acuzatului R. Sandor susţine că acesta ar fi necesitat îngrijiri medicale imediate. „Practic lui R. Sandor i-a fost crăpat craniul de la o lovitură puternică. Ar fi necesitat opt zile pentru o recuperare completă. De la o astfel de lovitură nu e exclus să fi avut un atac de panică. El avea o alcoolemie medie“, a spus medicul Petkovics Tamas. Raffael Sandor a adăugat: „După lovitură, pentru un timp mi-am pierdut auzul şi vederea şi am avut probleme de memorie“.

Testele ADN efectuate asupra tricourilor cu care erau îmbrăcaţi inculpaţii R. Sandor şi I. Sztojka în acea noapte au scos la iveală faptul că s-au găsit urme de sânge aparţinând handbalistului Marian Cozma. „În cazul lui Raffael Sandor vorbim despre pete de sânge mici care au apărut în momentul înjunghierii victimei, mai exact în momentul în care a fost tras afară cuţitul. Cât despre arma crimei, pot să spun că în cazul lui Cozma şi al lui Pesic vorbim despre două cuţite diferite. În cazul lui Cozma, vârful cuţitului s-a rupt în corp. Lama cuţitului a avut o lungime de cel puţin 18 cm“, a spus unul dintre criminalişti. Despre tricoul lui Ivan Sztojka, specialistul a afirmat: „Pe tricoul lui am găsit urme de sânge de la trei persoane diferite. Este vorba despre Marian Cozma, Ivan Pesic şi inculpatul Nemeth Gyozo“. Cele spuse de specialist infirmă astfel apărarea lui Sztojka, care susţine că el nu ar fi participat la bătaia din stradă şi s-ar fi aflat în restaurantul de la etajul localului Patriota, încercând să îşi anunţe prietenii despre evenimentele care se petrec.

×
Subiecte în articol: observator marian cozma