x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Zilele Bucureştiului, cultura iese la plimbare în parc. Vezi ce târguri şi spectacole te aşteaptă în acest weekend

De Zilele Bucureştiului, cultura iese la plimbare în parc. Vezi ce târguri şi spectacole te aşteaptă în acest weekend

de Mihaela Stănescu    |    18 Sep 2014   •   11:53
De Zilele Bucureştiului, cultura iese la plimbare în parc. Vezi ce târguri şi spectacole te aşteaptă în acest weekend
Cu ocazia aniversării celor 555 de ani de viaţă ai Bucureştiului, Primaria Capitalei îi invită atât pe bucureşteni, cât şi pe turişti, la diverse activităţi culturale, educative şi recreative pentru toate categoriile de vârstele.

Începând din data de 19 septembrie, timp de trei zile, Bucureștiului va îmbrăca hainele de altădată, a ''Micului Paris''. Parcul Cismigiu se va transforma într-unul dintre cele mai atractive spaţii din cadrul celui mai fastuos eveniment cultural al toamnei.

Târgul Bucureștiului și Zona culinară, culturală, socială

Târgul reprezintă două dintre punctele principale de interes din cadrul acestui eveniment şi este deschis publicului începând cu ora 10:00. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de o gama diversă de produse, de la obiectele meșterilor populari la cele aparținând tinerilor creatori autohtoni, iar în zona culinară, culturală și socială acestora li s-a pregătit un spațiu alternativ de relaxare și de petrecere a timpului liber, în natură, alături de familie și prieteni.

Parada costumelor de epocă


Începând cu ora 15:00, atât sâmbătă cât şi duminică veţi pătrunde într-un altfel de oraş, colorat de animatorii care vor merge costumaţi pe aleile parcului şi vor răspândi zâmbete şi bună dispoziţie trecătorilor apoi va urma un spectacolul de magie, "TeO Magic Show". Şi pentru că evenimentul este dedicat tuturor, în intervalul orar 16:00 - 20:00, copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani vor putea participa la atelierele interactive menite să dezvolte latura creativă și îndemânarea acestora.

Bătaia cu flori

Nu a fost uitat nici renumita bătălie cu flori ce aminteşte tuturor de „bătaia cu flori de La Șosea”, unul dintre evenimentele inedite ale perioadei interbelice, când oamenii ieșeau în stradă, aruncând cu flori unii în alții. Celebrul eveniment va avea loc sâmbătă, 20 spetmebrie, începând cu ora 18:00.

Spectacole artistice

Zilele de 20 și 21 septembrie, vor avea loc spectacolelor în aer liber care reunesc minorități și comunități naționale (aromâni, maghiari, greci, italieni, rromi, turco-musulmani, germani, evrei), precum și artiști îndrăgiți de publicul autohton. Începând cu ora 17:00, pe scena din Parcul Cișmigiu va urca grupul "Trei Parale", urmat de "Midnight Colors" şi Anton Pann Ensemble, iar de la ora 18:50 se vor alătura Ozana Barabancea & Band, urmată de Silviu Biris şi Band Bucureşti, Maria Buza şi Taraful George Pătraşcu, Irina Sârbu & Band şi Marius Mihalache.

iMapp Bucharest 555

Vă reamintim că sâmbătă, începând cu ora 23:00, pe faţada Palatului Parlamentului, se va proiecta cel mai mare spectacol multimedia din Europa: iMapp Bucharest 555. În cadrul spectacolului iMapp Bucharest 555 vor fi proiectate cinci show-uri de şase minute fiecare. Cele cinci echipe selecţionate în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, ne vor anima cu imagini 3D complexe şi vor avea posibilitatea să-şi transforme ideile şi viziunile în realitate, într-un show excepţional de forme şi culori.

Mai multe detalii despre evenimente găsiţi aici



 

×
Subiecte în articol: zilele bucureştiului