x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Andreea Ciuca / Cazul de mita, reintors la fond

Decizie - Andreea Ciuca / Cazul de mita, reintors la fond

de Miruna Pasa Petru    |    28 Mar 2006   •   00:00
Decizie  -  Andreea Ciuca / Cazul de mita, reintors la fond

Cazul de coruptie al judecatoarei muresene Andreea Ciuca, solutionat in prima instanta cu achitarea acesteia, se va reintoarce la sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.



Cazul de coruptie al judecatoarei muresene Andreea Ciuca (foto), solutionat in prima instanta cu achitarea acesteia, se va reintoarce la sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Completul de noua judecatori a admis ieri recursul procurorilor anticoruptie si au dispus rejudecarea Andreei Ciuca cu privire la acuzatiile de luare de mita si sustragerea din instanta a unor inscrisuri din dosare penale importante. Achitarea dispusa pentru infractiunile de fals a fost mentinuta. Pentru aceste acuzatii, Andreea Ciuca a fost incarcerata la 5 iunie 2003 de procurorii Parchetului National Anticoruptie, imediat dupa ce ar fi primit de la denuntatorul Viorel Tibrea suma de 210 milioane de lei. Doua complete ale Instantei Supreme au decis insa atunci sa o puna in libertate pentru lipsa probelor in acuzare, dar si pentru faptul ca procurorul nu este considerat magistrat, deci nu are dreptul sa aresteze. Ulterior acestei controversate intamplari, Legea procesual penala romana s-a modificat, iar dreptul de arestare a revenit exclusiv judecatorului. Un al doilea dosar al Andreei Ciuca a fost de curand trimis in judecata de DNA. In acesta, magistratul este acuzat ca, desi nu mai detinea functia de conducere la Tribunalul Mures, a folosit fara drept sistemul informatic al instantei.

×
Subiecte în articol: observator