x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante, prins de în timp ce lua mită

Directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante, prins de în timp ce lua mită

01 Sep 2015   •   15:06
Directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante, prins de în timp ce lua mită
Sursa foto: Oana Pavelescu

Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), a fost prins marţi de procurorii DNA în timp ce primea mită de la o persoană, banii fiind ceruţi pentru a urgenta emiterea unor autorizaţii pentru o firmă.

Potrivit unor surse judiciare, Viorel Gheorghe Radu a primit mită 2.500 lei, pentru ca, în calitatea sa de director, să urgenteze emiterea unor autorizaţii speciale unei persoane juridice - o societate care are ca obiect principal de activitate testări şi analize tehnice şi care, pentru realizarea obiectului de activitate, are nevoie de obţinerea unor autorizaţii speciale în domeniul nuclear emise de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare reprezintă autoritatea naţională în domeniul reglementării, autorizării şi al controlului activităţilor nucleare din România, conform prevederilor Legii nr.111/1996.

Pentru emiterea unor asemenea autorizaţii trebuie depuse cereri împreună cu documentaţia aferentă, la registratura CNCAN, unde primesc număr de înregistrare.

Direcţia condusă de Viorel Gheorghe Radu are în subordine Serviciul de inspecţie pe teren, ce îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul ţării.

Procurorii susţin că Viorel Gheorghe Radu a condiţionat efectuarea inspecţiilor pe teren şi urgentarea emiterii autorizaţiilor în schimbul remiterii unor sume de bani cuprinse între 2.000 lei şi 5.000 lei.

Viorel Gheorghe Radu a fost ridicat de procurori şi dus la sediul DNA pentru audieri.

×