x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul retrocedarilor. Numiri la ANRP, cu girul lui Udrea si Oltean. In situatie de criza, Alina Bica ar fi intervenit si la premierul Boc

Dosarul retrocedarilor. Numiri la ANRP, cu girul lui Udrea si Oltean. In situatie de criza, Alina Bica ar fi intervenit si la premierul Boc

03 Ian 2015   •   21:08
Dosarul retrocedarilor. Numiri la ANRP, cu girul lui Udrea si Oltean. In situatie de criza, Alina Bica ar fi intervenit si la premierul Boc

Lucian Paun, fostul director de cabinet al sefei ANRP Dorina Danielescu a sustinut, intr-o declaratie pentru Romania TV, ca numirile in institutie se faceau doar cu acordul Elenei Udrea si a lui Ioan Oltean si ca sub amenintarile lui Dorin Cocos, Alina Bica ar fi facut presiuni asupra sefei ANRP, intervenind chiar si la premierul din perioada vizata, Emil Boc.

Lucian Paun spune ca numirea unui nou sef la ANRP a creat probleme gruparii infractionale care urmarea sa obtina despagubiri din partea statului roman. Acesta spune ca sefa sa, Dorina Danielescu, era presata de Alina Bica sa dea curs solicitarilor de retrocedari, dar ca acesteia ii era teama de faptul ca ar putea fi anchetata.
In momentul in care presiunile au devenit prea mari, Paun spune ca Danielescu a mintit-o pe Bica spunandu-i ca a trimis catre premierul Boc documentele pentru comisia de retrocedari.
Acest aspect n-a contat pentru Bica, interventia sa ajungand pana la Boc si afland cu aceasta ocazie ca niciun document nu fusese trimis guvernului.
"Voi nu intelegeti ca ma distrugeti, imi rup capul, nu va dati seama? Sunteti prea mici ca sa va puneti cu altii. Voi trebuie doar sa convocati comisia, de restul ne ocupam noi", i-ar Alina Bica Dorinei Danielescu.

Disperarata de obtinerea deciziei, Bica a urmat-o pe Dorina Danielescu chiar si la spital, in momentul in care tatal acesteia era internat. Insotita de Ionut Mihailescu, Bica a cautat-o pe Danielescu la spital si i-a comunicat ca neindeplinirea obiectivului va avea urmari grave, in special din partea lui “Dorin”. Dupa o ora de discutii, Bica ar fi lesinat.

×
Subiecte în articol: dosarul retrocedarilor ilegale