x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea află azi dacă rămâne după gratii. Mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului ministru

Elena Udrea află azi dacă rămâne după gratii. Mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului ministru

02 Apr 2015   •   09:46
Elena Udrea află azi dacă rămâne după gratii. Mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului ministru

Elena Udrea a fost adusă, în această dimineață, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se va judeca contestația fostului ministru față de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în dosarul "Gala Bute". În același dosar, ÎCCJ va dezbate și contestațiile lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, arestați și ei preventiv.

În urmă cu puţin timp, echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat pe pagina de Facebook a acesteia un mesaj în care susţine că "nu există absolut niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv".

"Arestul preventiv trebuie să fie o măsură excepţională şi să îi privească doar pe cei care prezintă un pericol concret pentru societate şi ordinea publică. Elena Udrea nu poate fi privită sub nicio formă ca un pericol social. Din păcate, această măsură a arestului preventiv s-a transformat în mâinile unor anchetatori într-o formulă primară de intimidare şi presiune asupra celor cărora le este aplicată. Trimiterea „la beci” se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzaţii să spună tot ce vor să audă procurorii. Or, crezul şi speranţa noastră este că România a evoluat foarte mult de la momentul în care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justiţie.

Privarea de libertate înaintea unei condamnări nu este firească într-o societate democratică şi nu vine nici în spiritul noilor Coduri, care au stabilit că există şi alte măsuri de natură preventivă: controlul judiciar şi arestul la domiciliu.

Dispunerea oricăreia dintre cele două măsuri nu ar împiedica în vreun fel desfăşurarea anchetei. Doar setea de imagine şi de spectacol face să se insiste în continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajută în niciun fel la aflarea cât mai grabnică a adevărului.

Mai mult, în condiţiile în care nu există niciun fel de probă împotriva Elenei Udrea, doar denunţuri şi declaraţii, păstrarea arestului preventiv s-ar constitui într-o nouă nedreptate", mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.
Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute pe data de 25 februarie.

În acest dosar, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.


×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala bute dosarul gala bute