x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea, la gustat de cârnaţi secuieşti

Elena Udrea, la gustat de cârnaţi secuieşti

23 Mai 2009   •   00:00
Elena Udrea, la gustat de cârnaţi secuieşti

Ministrul Turismului a participat, astăzi, la deschiderea festivalului 'Parada cârnaţilor', care are loc la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, scrie Agerpres. La această manifestare, ajunsă la cea de a VII-a ediţie, participă aproximativ 70 de echipe din ţară şi din străinătate, care vor prepara împreună circa un kilometru şi jumătate de cârnat.

Elena Udrea a afirmat, cu această ocazie, că a venit la Sfântu Gheorghe ca să guste din cârnaţii secuieşti despre care a auzit că sunt la fel de buni ca cei de Pleşcoi. Ea a trecut pe la fiecare masă, fiind invitată să guste din preparatele tradiţionale pe care echipele le-au adus pentru prezentare şi a primit, din partea organizatorilor, un coş cu produse tradiţionale din zonă: colac secuiesc, pălincă, pâine de casă cu cartofi şi, evident, cârnaţi.

A alocat judeţelor Harghita şi Covasna 19 milioane de lei pentru proiecte

 

Potrivit ministrului Turismului, judeţele Harghita şi Covasna au primit pentru proiectele din turismul balnear, cel montan şi pentru alte proiecte ale autorităţilor, în total, 19 milioane de lei.

Udrea a promis că ministerul pe care îl conduce va continua să finanţeze proiectele din cele două judeţe şi în anul 2010.

În plus, Udrea a informat că şi-a respectat şi o altă promisiune din februarie, când declara că vrea să îşi angajeze un consilier personal din zona Covasna-Harghita, cum de altfel vrea să angajeze câte un consilier din fiecare zonă turistică a ţării, pentru că astfel îi va fi mai uşor să coordoneze programele de dezvoltare sau de promovare pe fiecare zonă.

Astfel, ministrul Turismului a afirmat că l-a angajat pe Olosz Szabolcs din Sfântu Gheorghe în calitate de consilier, sperând astfel că prin acesta relaţia ministerului cu zona "va fi mai bună şi mai concretă".

La finele lunii februarie, ministrul Turismului, Elena Udrea, declara, la Sfântu Gheorghe, că ministerul pe care îl conduce putea să finanţeze în acel moment patru proiecte pentru judeţele Harghita şi Covasna, pentru care există deja studiile de fezabilitate, precum şi fonduri.

"Importanţa pe care o acordăm acestei zone se va vedea în etapele următoare. Vom încerca, în parteneriat cu administraţia publică locală, să dăm drumul câtorva proiecte de investiţii în infrastrutura specifică turismului. Există bani la bugetul Ministerului Turismului şi ar fi păcat să nu îi folosim într-un loc în care este atâta nevoie de investiţii financiare", afirma, într-o conferinţă de presă, Elena Udrea.

Ea s-a referit la două proiecte din staţiunea Covasna, şi anume înfiinţarea unui centru de informare turistică şi un proiect legat de reabilitarea izvoarelor şi a căilor de acces din parcul central al staţiunii. Pentru judeţul Harghita, ministrul spunea că se poate finanţa la Tuşnad un centru balnear şi un centru turistic în staţiune, iar la mina de la Praid un centru balnear şi unul de informare turistică.

"Acestea sunt patru proiecte care pot fi finanţate imediat pentru că există studiile de fezabilitate, urmează doar organizarea licitaţiilor şi implementarea proiectelor", spunea atunci ministrul.

Ministrul anunţa tot atunci că judeţele Covasna şi Harghita vor primi de la Ministerul Turismului câte zece milioane de euro pentru realizarea unor centre balneare şi a unor centre de informare turistică. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator udrea