x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eveniment la Academia Română: Dezbatere națională-Satul românesc,100 de ani de evoluție rurală

Eveniment la Academia Română: Dezbatere națională-Satul românesc,100 de ani de evoluție rurală

de Dan Constantin    |    19 Noi 2017   •   11:52
Eveniment la Academia Română: Dezbatere națională-Satul românesc,100 de ani de evoluție rurală

Luni, 20 noiembrie, Academia Română în colaborare cu Academia  de Stiințe Agricole și Silvice organizează dezbaterea națională asupra Satului românesc- 100 de ani de evoluție rurală. Manifestarea ,  dedicată Centenarului Marii Uniri, se desfăsoară  într-o sesiune în plen și sesiune poster . Printre invitații care susțin alocuțiuni în Aula Magna  sunt Acad. Cristian Hera ( Satul românesc moștenire istorică,zestre spirituală,garanție a securității alimentare), Dr. Petre Daea, Ministrul Agriculturii (Problemele agriculturii românești după 27 de ani de tranziție),Acad.Eugen Simion(Cultura satului românesc), Acad. Victor Voicu(Starea de sănătate în mediul rural,condiție și reper a responsabilității pentru țăranul român),ing. Nicolae Noica(Grija pentru administrarea satului românesc), Acad.Păun Ion Otiman(Satul,țăranul,școala și învățământul rural). Acad.Eugen Simion(Cultura satului românesc).

 În cadrul dezbaterii naționale se lansează Programul de cercetare-acțiune și reflecție asupra satului și sunt prezentate studiile de impact ale Academiei Române asupra politicilor publice în domeniul ruralului.

×
Subiecte în articol: academia romana