x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV. Angajati ai Politiei, tocmiti ca BATAUSI de Nichita pentru adversarii politici

EXCLUSIV. Angajati ai Politiei, tocmiti ca BATAUSI de Nichita pentru adversarii politici

06 Mai 2015   •   17:36
EXCLUSIV. Angajati ai Politiei, tocmiti ca BATAUSI de Nichita pentru adversarii politici
“Gorilele” lui Nichita de la Politia Locala! Marturia unei persoane fortate sa ajunga intr-o asemenea ipostaza dar care a fost pedepsit pentru ca nu a dorit sa aplice corectia fizica celui mai mare adversar al lui Nichita, deputatul Daniel Oajdea. Adevaruri indubitabile ce ies la iveala, adevaruri care arata clar faptul ca Politia Locala Iasi s-a constituit efectiv intr-un instrument aflat la dispozitia primarului Gheorghe Nichita.

Citeşte şi Adevăratele afaceri ale primarului Nichita


Astfel, un fost angajat al acestei institutii a povestit astazi postului tv local Tele M si Jurnalului National cum seful Politiei Locale Liviu Hliboceanu i-a cerut sa-l bata pe unul dintre cei mai mari inamici politici ai lui Gheorghe Nichita.  Este vorba despre deputatul Daniel Oajdea. Ieseanul, care a lucrat ceva vreme la institutia incriminata dezvaluie si despre legaturile de rudenie dintre primar si directorii de la Politia Locala si regia locala Salubris. Mai precis, care este “reteta” pentru a ajunge sef in astfel de institutii, chiar daca nu ai experienta necesara pentru aceasta. Prin aceasta marturie aflam ca teroarea instaurata de primarul Gheorghe Nichita nu a inceput recent in oras, el pur si simplu si-a subjugat Politia Locala, folosind-o in scopuri persoanele, insa pe bani publici.

Citeste si EXCLUSIV! Amantlâc de Iaşi. Povestea hărţuirii Adinei Samson de către primarul Nichita, spusă de către părinţii săi

Cel care s-a hotarat sa rupa tacerea este un barbat de 55 de ani, bine facut, angajat pentru alte calitati decat cele firesti. El povesteste cum a fost angajat de primarul Gheorghe Nichita, desi, teoretic, acesta nu are nicio atributie in statul de functii al directiilor si societatilor subordonate Primariei. Incidentul s-a petrecut la scurt timp de la angajare. Barbatul a ajuns in august 2008 la Nichita prin intermediul fostului prefect Romeo Olteanu, pe atunci viceprimar, pe care-l cunostea de la meciurile de fotbal. Omul a fost introdus imediat la primar, ba chiar dus in fata primarului, in conditiile in care alti ieseni asteapta cu anii sa-l intalneasca pe Nichita la audiente. “Prima data m-am dus acolo si mi-a spus ca daca vreau sa lucrez la Politia Locala. Dupa studiile pe care le am eu, mie mi s-a parut ca din Politie trebuie sa faca parte din cei mai buni. {i-am zis ca nu vreau Politie Locala. A zis: dar atunci te angajez ca sef de formatie la Salubris Iasi. Iei legatura imediat cu directorul Apostol si imediat vei fi angajat”, a spus barbatul, ceea ce s-a intamplat inainte de Sarbatorile Iasului din anul 2009, fapt ce demonstreaza ca inca de atunci existau legaturi intre primar, sefii Salubris si cei de la Politia Locala, legaturi care aveau drept scop urmarirea si intimidarea unor persoane.

Citeste si Cum au ajuns procurorii DNA pe urmele amantei lui Nichita

Increngaturile de rudenie din institutiile iesene

“Pe data de 13 octombrie, lucram la depozitul ecologic Tutora, iar acolo, pe la ora 10-10.30 a venit directorul Apostol, domnul Apostol fiind director la Salubris si fiind si cumatrul lui domnul primar Nichita. Dupa care mi-a spus ca o sa plec intr-o misiune. L-a rugat pe schimbatorul meu sa vina mai repede, sa-mi dea drumul, pentru ca eu trebuie sa plec intr-o misiune, eu nestiind ce fel de misiune. Si cand o sa ajungi acasa o sa te contacteze ajutorul de sef de la Politia Locala, asta fiind Liviu Hliboceanu. Si-o sa te intalnesti cu el si el o sa-ti explice mai multe.

Citeste si Amanta lui Nichita: Mă ameninţa şi mă bătea! Mergea la psiholog! (VIDEO)

Decizia aceasta a venit de la seful lui direct. Nu mi-a dat nume, dar am tras concluzia ca vine de la acest om. Acest om care-i in fruntea Iasului si-mi permit sa spun ca asta este un animal cu chip de om”, a povestit Gheorghe Aromanesei.

Gheorghe s-a mirat de ce-a putut sa auda de la Liviu Hliboceanu, direct adjunct al Politiei Locale. “Liviu Hliboceanu mi-a spus: trebuie sa indeplinesti o misiune. Si l-am intrebat ce fel de misiune si-a spus ca la ora 17.00 domnul Daniel Oajdea tine o conferinta cu oamenii din Alexandru cel Bun si din Dacia, la cinematograful din Dacia. Si ca o sa fie si doi politisti de la Politia Locala, au zis ca astia ma cunosc, si cand incepe dl Oajdea sa vorbeasca sa ma duc sa-l prind de haine, sa-l injur , sa-l trantesc jos, iar Politia Locala o sa dispara de acolo, n-a sa stea sa se uite cum il iau eu. Ca este un hot, ca este... sa spun eu. Si ca spune minciuni la oameni”. Insa spre supriza celolalti, barbatul a spus ca nu a facut asa ceva vreodata si ca nici nu va face si ca nu accepta sa fie gorila primarului. Dupa aceea au inceput problemele la serviciu. Aromanesei spune ca nici nu a fost greu sa fie sicanat, mai ales ca sotia lui Hliboceanu era sefa de cadre la Salubris.

Citeste si Nichita, prima reactie in fata presei: “Astazi sunt intr-o faza in care efectiv nu pot sa va vorbesc"


Barbatul a afirmat ca insusi Liviu Hliboceanu era finul lui Nichita, care era, totodata, cumatru cu directorul Salubris, Ion Apostol. “Dupa aceea a inceput sa-mi reduca si salariul, au inceput sa ma penalizeze, sa ma departeze de ieri. Eu m-am imbolnavit in 2010 de hernie de disc si am fost internat. In 2010, prin august, dupa vreo sapte luni de zile de stat in concediu medical, m-am prezentat la domnul Apostol sa-mi dea inapoi locul de munca. Si Apostol a spus ca fiindca nu fac fata la dumnealor, la cerintele lor, locul de munca al meu s-a desfiintat”, a povestit Gheorghe Aromanesei. Marturia acestui om arata clar cum folosea primarul Gheorghe Nichita de ani de zile institutiile din subordine, finantate din bani publici, in scop personal.
 

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita