x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia medicului sinucis în Franţa susţine varianta epuizării

Familia medicului sinucis în Franţa susţine varianta epuizării

de Gabriela Mladin    |    19 Mar 2014   •   17:27
Familia medicului sinucis în Franţa susţine varianta epuizării

Familia medicului anestezist despre care presa franceză susţine că s-a sinucis la Spitalul din Châteauroux, un oraş din centrul Franţei, are o altă variantă asupra morţii. Ea crede că Simona Zahan a decedat ca urmare a epuizării la locul de muncă. Medicul a fost găsit mort duminică în cabinetul spitalului, după o săptămână de 78 de ore de muncă. Românca era din Gorj, acolo unde sâmbătă va fi înmormântată.

Sinuciderea româncei, care lucra ca anestezist la un spital din Châteauroux a generat o revoltă printre colegii ei, care se plâng că sunt nevoiţi să lucreze foarte multe ore pe săptămână, în detrimentul familiei, relatează presa franceză.
“Ministrul ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de şase ani”, au adăugat colegii româncei pentru ediţia online La Nouvelle République.

Familia: “A murit de prea multă muncă!”
Jurnaliştii mai spun că medicul ar fi murit după ce şi-a administrat o doză de produse mortale intravenos, chiar în spitalul în care lucra. Familia Simonei Zahan este, însă, revoltată pe susţinerea presei franceze asupra morţii acesteia. Mama şi sora medicului, care este procuror la un parchet din Bucuresti, spun că Simona a murit de epuizare şi că documentele medicale nu susţin varianta sinuciderii. Mai mult, familia doreşte să dea în judecată presa franceză care a răspândit varianta sinuciderii.

O familie fericită!
Simona Zahan este originară din Târgu-Jiu, avea 37 de ani, era căsătorită cu un medic care urma să se angajeze şi el la un serviciu de ambulanţă în Franţa. Împreună au un băieţel în vârstă de 6 ani şi se mutaseră în Châteauroux de 4 ani. Iniţial, au lucrat în Timisoara ca medici şi au plecat în Franţa pentru un salariu mai bun. Cunoscuţii o descriu pe Simona ca pe o femeie puternică, foarte muncitoare şi plină de viaţă. Femeia va fi înmormântată sâmbătă în comuna gojeană Scoarţa, lângă bunicii care au crescut-o.


×