x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Flagrant cu cantec

Flagrant cu cantec

18 Feb 2004   •   00:00

Sotia unui procuror arestat acuza inscenarea.

In urma cu trei luni, reprezentantii Parchetului National Anticorupt ie (PNA) Arges l-au arestat pe procurorul valcean Constantin Preda, pentru luare de mita si trafic de influenta. Sotia procurorului sustine ca dosarul de coruptie a fost o inscenare.
ELLY CIRSTEA

In noiembrie 2003, procurorul Preda urma sa primeasca, prin soferul Parchetului Balcesti, Nicolae Ghita, suma de 1.300 de euro de la un cetatean caruia ii promisese ca ii pune o vorba buna intr-un proces de vatamare corporala grava. Banii au fost gasiti la sofer, in urma unui flagrant, iar acesta a declarat ca el era doar intermediar. Constantin Preda a fost arestat pe 21 noiembrie si a facut cerere de revocare a masurii arestarii, considerand nefondata actiunea reprezentantilor PNA.

ACUZATII. Ieri, la Curtea de Apel Pitesti a avut loc infatisarea pentru cererea de revocare a arestului. "Soferul Nicolae Ghita este bun prieten cu procurorul Ciobanu, de la PNA. El este omul procurorilor pentru flagrante, acesta, al sotului meu, nefiind primul. De altfel, asa-zisul flagrant a fost un esec, pentru ca a fost organizat soferului si nu sotului meu", a declarat Emi Preda, sotia procurorului. Aceasta mai sustine ca in ziua flagrantului, soferul Nicolae Ghita avea asupra sa 1.000 dolari si 300 de euro primiti de la denuntatorul Raducan Sorin, zis Banana. Ghita ii promisese acestuia ca banii se vor imparti la trei persoane, pentru a primi o pedeapsa mai blanda sau deloc. "Soferul Parchetului a incercat, fara sa reuseasca, sa-i plaseze banii procurorului Preda, pentru ca, in clipele urmatoare, procurorii PNA sa-l aresteze pe sotul meu, desi nu a luat banii. PNA spune ca Preda nu a primit banii, pentru ca a fost instiintat de organizarea flagrantului, dar la sedinta trecuta s-a elucidat si acest lucru, nici un martor neava nd contact cu sotul meu in perioada 15-19.11.2003", a mai declarat sotia procurorului.

INCOMOD. Emi Preda sustine ca procurorii cu care a lucrat Constantin Preda au dorit sa-l inlature din institutia lor. "De ce a spus Ghita ca banii trebuiau sa ajunga la sotul meu? Sotul meu era navetist, stand in Craiova, si nu avea nici o relatie cu autoritatile locale, in afara celor profesionale. Sotul meu a avut dosare penale cu viceprimarul orasului, cu sefa Fiscului, cu directorul spitalului. De fapt, pentru flagrant, Banana a imprumutat bani de la sefa fiscului." Curtea de Apel a respins ieri cererea de revocare a masurii de arestare, considerand ca procurorul Preda nu a avut argumente legale pentru a cere eliberarea sa.

×
Subiecte în articol: observator preda