x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: O mamă minoră şi-a incendiat copilul

Gorj: O mamă minoră şi-a incendiat copilul

de Gabriela Mladin    |    30 Sep 2014   •   13:05
Gorj: O mamă minoră şi-a incendiat copilul

I-a dat viaţă şi tot ea i-a şi luat-o! este povestea cutremurătoare a unei minore din Gorj care a născut un copil sănătos şi apoi a decis să-I ia viaţă într-un mod cumplit. Fiica unui consilier local din comuna Slivileşti şi-a ucis bebeluşul nou născut, iar apoi i-a dat foc. Adolescenta în vârstă de 17 ani rămăsese însărcinată cu un băiat cu câţiva ani mai mare, iar, de teama părinţilor, a ales să îşi strângă de gât propriul copil. După oribila faptă, tânăra ar fi povestit totul psihologului colegiului unde învaţă. Poliţiştii au găsit la faţa locului doar rămăşiţele nou născutului.

Tânăra de 17 ani este fiica lui Marcel Olaru, consilier local în cadrul Primăriei Slivileşti. Aceasta era elevă la Colegiul Tehnic Mătăsari şi făcea naveta la Slivileşti. La Mătăsari ar fi locuit cu un tânăr de 23 de ani, el fiind tatăl copilului. Toată lumea ştia că fata “ar fi fost măritată” şi s-a despărţit de partenerul său. De teamă că ar putea isca un scandal, fata ar fi încercat să ascundă sarcina, iar între timp a pus la cale un plan macabru: avea să îşi ucidă copilul nou născut, iar pentru a şterge orice urmă, a decis să îl ardă şi apoi să îngroape rămăşiţele. Oribila crimă a avut loc în satul Şura, comuna Slivileşti, după ce eleva a născut într-una din casele părinţilor. Fata le-a povestit anchetatorilor că a făcut acest gest pentru că îi era teamă de reacţia părinţilor.

Internată la Psihiatrie

Adolescenta va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă a avut discernământ când şi-a ucis copilul. “Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Este vorba de o tânără în vârstă de 17 ani care a născut un copil la termen, viabil. A recunoscut, imediat după naştere a ucis nou născutul şi l-a incendiat. Se efectuează cercetări, o să facem o expertiză psihiatrică să vedem dacă a fost sub anumite stări pricinuite de naştere la momentul săvârşirii faptei şi vedem care o să fie încadrarea juridică a faptelor”, a declarat Emil Moţa, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Nu au ştiut că e însărcinată

La şcoală, dar nici părinţii fetei nu au observat că minora este însărcinată. Tatăl adolescentei a aflat de la liceu că fiica sa a născut şi a ucis bebeluşul. “Nu s-a văzut nimic, ea a stat mai mult cu mama ei şi cu fratele. A fost măritată, s-a despărţit de băiat, ea n-a spus nimic. Ea a spus că seara s-a întâmplat, eu nu ştiu dacă dormeam, poate eram prin sat. Asta e! Nu era problemă, măcar dacă îl lăsa să trăiască. Probabil că i-a fost teamă, că eu nu am fost de acord nici când s-a măritat. Eu chiar acum am aflat. Nu se vedea nimic, ea purta şi haine mai largi”, a declarat Marcel Olaru, tatăl minorei.

×