x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: Alcoolemie record, de 7,55 la mie

Iaşi: Alcoolemie record, de 7,55 la mie

11 Feb 2010   •   00:00

O femeie din Iaşi, în vârstă de 63 de ani, a fost internată, joi, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, cu o alcoolemie de 7,55 la mie alcool în sânge, valoare record întâlnită la Iaşi, potrivit medicilor.



Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia a fost adusă la spital de un taximetrist, care a găsit-o în stradă, într-o staţie de tramvai.
El a adăugat că pacienta a beneficiat imediat de măsuri de suport respirator şi a fost supusă unor examene imagistice şi toxicologice. Medicul ieşean a mai spus că după ce şi-a mai revenit pacienta a început să devină agresivă.
"În urma examenului toxicologic am rămas şi noi uluiţi. Femeia avea o alcoolemie de 7,55 la mie alcool în sânge, fiind cea mai mai mare valoare întâlnită la Iaşi. După o oră, alcoolemia scăzuse la 6,85 la mie, de asemenea o valoare foarte mare. Dacă nu ar fi fost adusă rapid la spital, femeia ar fi avut şanse minime de supravieţuire", a afirmat Tudor Ciuhodaru.
Potrivit acestuia, printre complicaţiile posibile care pot duce la decesul pacienţilor cu valori ridicate ale alcoolemiei se numără tulburările paroxistice de ritm şi pneumonia de aspiraţie.
"De la începutul anului nu există zi în care în UPU de la Spitalul de Urgenţe să nu fie trataţi astfel de pacienţi cu o patologie datorată exclusiv abuzului etanolic. Mulţi dintre ei sunt agresivi, cum s-a întâmplat şi în cazul acestei femei", a precizat medicul ieşean.
El a adăugat că pacienta a reacţionat bine la tratament şi se află în afara oricărui pericol.
(MEDIAFAX)

×
Subiecte în articol: observator