x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Idei de călătorie: 10 locuri sacre ale omenirii GALERIE FOTO

Idei de călătorie: 10 locuri sacre ale omenirii GALERIE FOTO

04 Iun 2014   •   14:10
Idei de călătorie: 10 locuri sacre ale omenirii GALERIE FOTO

Fiecare călătorie departe de casă oferă o experienţă unică, însă există locuri care îl marchează pe vizitator pentru tot restul vieţii. Anumite religii le consideră obligatoriu de văzut cel puţin o dată în viaţă, dar şi cei care nu sunt practicanţi fervenţi ai vreunui cult simt fiorul mistic care transcende prezentul.

Vezi şi Idei de CĂLĂTORIE: 7 MARI oraşe neaşteptat de FRUMOASE, subestimate pe NEDREPT de ghidurile turistice FOTO

10. Uluru-Kata Tjuta, Australia

În Northern Territory din Australia, la 1.431 km sud de localitatea Darwin, se află Parcul Uluru-Kata Tjuta, inclus şi în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici se află simbolul Australiei,stânca renumită Uluru (Ayers Rock), iar la 40 km sud-vest se găsește Kata Tjuta (Mount Olga) și cele mai importante puncte de atracție turistică a continentului
australian. Puţini ştiu însă că zona este considerată sacră de către aborigenii Pitjantjatjara, care cred că uriaşele pietre sunt creaţii ale înaintaşilor lor, iar locul este populat de spiritele strămoşilor lor.

Citeşte şi Vrei să trăieşti PERICULOS în vacanţă? Chinezii au pachete TURISTICE TERORISTE pentru clienţii COOL

9. Bodh Gaya, India

Templul Bodh Gaya este locul de pelerinaj al credincioşilor budişti din toată lumea. Aici se află copacul sub care Buddha stătea mult timp în meditaţie şi unde s-a iluminat. Se află la 110 km de Patna, capitala statului indian Bihar, şi a fost înregistrat în anul 2002 în Patrimoniul Mondial UNESCO. În acest templu, Siddhartha Gautama, în jurul anului 530 î.Hr., a atins iluminarea şi a devenit Buddha sub un "ficus sacru".

Mai multe locuri sacre ale omenii pe RomâniaTV.net.

×