x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: Amenzi şi dosare penale pentru vânzătorii de droguri legale

IGPR: Amenzi şi dosare penale pentru vânzătorii de droguri legale

27 Ian 2010   •   00:00

De la începutul anului, în urma a 42 de controale la magazine ce comercializează plante etnobotanice, cunoscute drept droguri legale, autorităţile române au întocmit cinci dosare penale şi au acordat amenzi de peste 200.000 de lei.

Autorităţile au verificat 42 de magazine, de unde au ridicat peste 550 de probe pe care le-au trimis la Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO).

Echipele de control au întocmit, în urma percheziţiilor, cinci dosare penale. Dintre acestea, două au fost întocmite la Ploieşti, în baza Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Amenzile date de autorităţi se ridică la peste 200.000 de lei, iar activitatea a cinci magazine a fost suspendată. Totodată, documentele contabile a zece magazine au fost ridicate pentru verificări.

În Iaşi poliţiştii au confiscat 71.000 de lei, bani proveniţi din comercializarea de plante psihoactive ce nu cad sub incidenţa legii penale, dar care au efecte similare drogurilor interzise.

În Braşov, poliţiştii au depistat într-un magazin de droguri legale un bărbat urmărit internaţional. Acesta era administratorul magazinului şi fusese dat în urmărire de autorităţile germane pentru falsificare de carduri.

×
Subiecte în articol: observator