x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

24 Sep 2005   •   00:00
TAXA DE VICIU. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca va institui o "taxa de viciu"pentru tigari, bauturi alcoolice si cazinouri. Din aceasta resursa se preconizeaza obtinerea unor resurse bugetare de circa 200 de milioane de euro anual. Incasarea taxei se va face la producatori si importatori.

NUMIRE. Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretele de numire in functie pentru cei cinci procurori propusi la sefia Parchetului Anticoruptie, devenit intre timp Departament al Parchetului General. Procurorul Ioan Zarie (foto) a primit si el semnatura presedintelui, pentru postul de adjunct al sefului PNA, desi nu primise avizul Consiliului Superior al Magistraturii. (Miruna Pasa)

MOTIUNI. PRM si PSD au mai depus doua motiuni. Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ieri depunerea motiunii simple "Explozia preturilor a devenit insuportabila pentru populatie", acest text urmand sa fie dezbatut miercurea viitoare in Senat. Tot ieri, liderul partidului, C.V. Tudor, a precizat ca PRM va introduce saptamana viitoare si la Camera Deputatilor o alta motiune intitulata "Unde sunt banii destinati constructiei de locuinte pentru sinistrati, domnilor guvernanti?". La Camera, deputatii PSD au depus si ei o motiune. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: observator