x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Oct 2006   •   00:00
INTARZIERE - Mai ceva ca la Alexandre Dumas
Finalizarea autostrazii Transilvania va intarzia cu 21 de ani si nu cu un an, cum a spus ministrul Laszlo Borbely, intrucat au fost alocate constructiei doar 489, 365 de milioane de lei pentru anul 2007, adica 4% din valoarea totala, sustine vicepresedintele PSD, Dan Nica. Acesta precizeaza ca, marti, Comisia pentru industrie si servicii a Camerei Deputatilor va discuta amendamentul pe care l-a depus, de suplimentare a fondurilor alocate acestui proiect cu suma de 800.000.000 de lei.

PREMIERA - Aplauze pentru Oana Pellea
"Children of Men" ("Copiii tatalui"), o productie britanico-americana, in care joaca si actrita Oana Pellea alaturi de nume precum Clive Owen, Julianne Moore si Michael Caine, a deschis la Bucuresti cea de-a XI-a editie a Festivalului Filmului Britanic. Prestatia din film a Oanei Pellea a strarnit ropote de aplauze intre spectatorii prezenti la gala de deschidere. Ea si-a jucat rolul in limba romana, dand astfel un plus de autenticitate si de farmec personajului sau.

DEZACORD - Concert de protest
Un amplu concert, care a reunit artisti si trupe muzicale autohtone, a avut loc, ieri seara, in Piata Constitutiei, in semn de protest fata de articolul 13 din proiectul Legii cultelor. Spectacolul s-a vrut o "atentionare a autoritatilor, ca nu pot vota legi care sa incalce drepturile fundamentale ale cetatenilor acestei tari".

CONSTANTA - Politisti aspru pedepsiti
Pentru cei sase politisti care i-au vegheat somnul din intersectie lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, s-au hotarat pedepsele. Astfel, pentru trei din cei patru agenti de siguranta publica s-a decis amanarea promovarii in grad pe urmatorii doi ani. Pentru al patrulea, care avea functia de sef de sector, retrogradarea in agent de strada. (Paula Tudor)

ORA - Pentru cei uituci!
In zorii zilei de azi, 29 octombrie, Romania a trecut la ora de iarna - ora 4:00 a devenit ora 3:00, conform Institutului Astronomic al Academiei Romane. Ceasurile au fost date inapoi cu o ora, ziua devenind cea mai lunga din an, cu 25 de ore. Romania a trecut din nou la ora fusului 2, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si timpul universal fiind de doua ore. Programul unitatilor economice, sociale si culturale ramane neschimbat. (Anca Ardeleanu)

REUNIRE - PNL nu vrea alegeri anticipate
Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu liderii filialelor PNL pentru a asculta "punctul de vedere al bazei partidului cu privire la cateva dintre chestiunile care au fost ridicate vineri, in sedinta Delegatiei Permanente". Ideea alegerilor anticipate a fost respinsa categoric, precum si cea privind crearea functiei de presedinte executiv al partidului.

ANIVERSARE - Hillary Clinton a implinit 59 de ani
Hillary Clinton, fosta prima doamna a Americii, a implinit ieri 59 de ani. Pe langa urari, Hillary a primit si incurajari pentru campania electorala, iar cel mai mare sustinator este sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton. Participantii la evenimentul de la o celebra taverna din Central Park, New York, au platit bilete de intrare de o mie de dolari. (L.P.)

Sustragere - Orasanu a plecat cu secretele
Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat in urma unor articole aparute in presa referitoare la o eventuala sustragere de documente de la AVAS. In noaptea de joi spre vineri, fostul sef al AVAS, Razvan Orasanu, a scos din institutie documente, ajutat de vicepresedintele Constantin Botez si de un alt coleg. Bibliorafturi si peste 30.000 de hartii au fost duse intr-o locuinta din apropierea sediului Autoritatii. La iesire, jandarmilor li s-a spus ca documentele sunt de natura personala. (L.P.)
×
Subiecte în articol: observator