x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundaţie în Caracal. Peste 20 de gospodării au fost afectate

Inundaţie în Caracal. Peste 20 de gospodării au fost afectate

de Agerpres    |    05 Sep 2014   •   18:18
Inundaţie în Caracal. Peste 20 de gospodării au fost afectate

Peste 20 gospodării din municipiul Caracal, situate într-o zonă joasă a oraşului, au fost inundate vineri, după ce cantitatea de precipitaţii căzută pe metru pătrat în zonă a depăşit 36 de litri, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a precizat că în prezent la Caracal, la gospodării de pe străzile Mărăşti, Aprodu Purice, Nicolae Bălcescu şi Decebal, intervin pentru a evacua apa din beciuri şi gospodării echipaje formate din 20 de pompieri din cadrul ISU Olt şi din pompieri voluntari din oraş, fiind apă pe străzi, dar şi în curţile caselor localnicilor.

În prima parte a zilei de vineri, din cauza cantităţii mari de precipitaţii şi a scurgerilor de pe versanţi, pârâul din comuna Brastavăţu s-a revărsat şi apa a inundat mai multe curţi ale cetăţenilor. Sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, prefectul Silviu Neacşu, precum şi a prim-adjunctului inspectorului-şef al ISU Olt, Adrian Tănase, s-a acţionat pentru decolmatarea şi regularizarea pârâului Brastavăţu şi pentru înălţarea unui dig din saci cu nisip. Au fost folosiţi aproximativ 300 de saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor aflate într-o zonă mai joasă a localităţii. Un echipaj de pompieri se află şi în prezent la Brastavăţu pentru monitorizarea situaţiei.

Vineri, în intervalul orar 14:00 - 17:00 localităţi din partea de sud a judeţului Olt s-au aflat sub atenţionare Cod galben de fenomene meteo imediate, respectiv precipitaţii ce puteau depăşi 30 litri pe metru pătrat.

×
Subiecte în articol: caracal inundatie