x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chinezii vor investi 300 milioane de euro în extinderea infrastructurii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare

Chinezii vor investi 300 milioane de euro în extinderea infrastructurii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare

de Agerpres    |    21 Ian 2014   •   19:10
Chinezii vor investi 300 milioane de euro în extinderea infrastructurii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare

Compania chineză HiSun PV Technology Co.Ltd intenţionează să investească în extinderea Termocentralei Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) aproximativ 300 milioane de euro, a declarat deputatul social-democrat Rodin Traicu.

Chinezii vor construi un grup energetic cu o putere instalată de 290 MW, energia electrică produsă de acesta putând fi livrată în Sistemul Energetic Naţional al României.

"În perioada 22-23 ianuarie, membrii unei delegaţii chineze, alături de reprezentanţi ai ministerului Economiei vor fi prezenţi la Drobeta Turnu Severin, unde se vor întâlni cu autorităţile locale şi conducerea RAAN. Cu acest prilej, specialiştilor chinezi le vor fi prezentate datele tehnice şi condiţiile juridice de înfiinţare a unei societăţi de tip IPP (Individual Power Producer)", a precizat deputatul Traicu.

El a mai arătat că proiectul respectiv este foarte important pentru Sucursala Romag-Termo a RAAN , care trebuie să îndeplinească condiţiile de mediu impuse prin aquisul comunitar şi să asigure continuarea activităţi platformei industriale şi extracţia de cărbune din bazinul carbonifer al judeţului Mehedinţi în următorii 25 de ani.

"Finalizarea, în aproximativ 40 de luni de la semnarea contractului, a unei noi investiţi la Romag-Termo va da posibilitatea aprobării prelungirii autorizaţiei de mediu, actualmente expirată, şi crearea a peste 500 noi locuri de muncă", a afirmat Traicu.

În prezent, puterea instalată a centralei electrice a Romag-Termo ajunge la 247 MW, iar în Sistemul Energetic Naţional sunt furnizaţi peste 160 MW.

×