x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Joia neagra pe soselele romaniei

Joia neagra pe soselele romaniei

de Ana Ionascu    |    08 Sep 2006   •   00:00

Accidente rutiere pe banda rulan-ta, ieri, la numai cateva zile de la incheierea oficiala a campaniei Politiei Rutiere "Stop accidentelor rutiere, viata are prioritate". Numai la Barlad au murit 12 persoane in cel mai tragic accident al judetului Vaslui din ultimii 20 de ani.

1
2
SOCANT. Imagini de la Barlad (foto 1, 2, 3) , cu oameni morti si politisti facand masuratori. Nici Constanta (foto 4) n-a fost ocolita de ghinion
3
4

Accidente rutiere pe banda rulanta. 12 persoane au murit la Barlad, in cel mai tragic accident al judetului Vaslui din ultimii 20 de ani. Evenimente s-au petrecut si la Constanta, Sibiu, Tg. Mures, Cluj si Arad.

Tragedie pe DE 581. Ieri dimineata, la iesirea din municipiul Barlad, un microbuz de marfa incarcat cu oameni nu a acordat prioritate unui autocar din Republica Moldova care circula regulamentar din directia Barlad - Bucuresti. In urma impactului, 12 oameni, printre care si un copil in varsta de 8 ani, au murit, iar alte cinci persoane au fost transportate la spital, doua dintre ele fiind in continuare la "Terapie Intensiva". Microbuzul venea de la Onesti si se indrepta catre unul din lacurile de acumulare de la Carja.

CUTREMURATOR. Imagini terifiante in zorii acestei zilei pe DE 581, la iesirea din Barlad. Oameni sfartecati, sange si groaza pe soselele Vasluiului. Echipele de interventie sosite la fata locului au fost socate de cele intamplate. Cu greu si-au facut loc printre fiarele contorsionate si trupurile sangerande ale celor aflati in microbuz. Cativa gemeau de durere si cereau ajutor. Pasagerii din autocar ii priveau neputinciosi, pentru ca nimeni nu se putea apropia de ei. Zece oameni au murit pe loc. Copilul in varsta de 8 ani a fost transportat la spital in coma de gradul IV, in jurul orei 5:30. In ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul de Aduti Barlad, inima micutului a cedat putin dupa ora 8:00. Rudele celor care se aflau in microbuz au aflat despre tragedie de la televizor si in jurul orei 9:30 au ajuns la spital. S-au prabusit pe trotuar la aflarea vestii ca sotii, fratii, cumnatii si prietenii lor nu mai sunt in viata. Fiecare a sperat pana in ultimul moment ca cele aflate la televizor sa nu fie adevarate. L-au rugat pe Dumnezeu, L-au implorat sa le lase rudele in viata. Si-au smuls parul din cap si au spus ca refuza sa mai traiasca. Din pacate, 12 oameni au murit in cel mai tragic accident produs pe soselele judetului in ultimii 25 de ani. De mentionat ca nici unul din pasagerii autocarului si nici soferul acestuia nu au fost raniti.

CLUJ
Cinci persoane au scapat cu viata ieri, dupa ce masina in care se aflau a fost izbita frontal, pe Calea Turzii, din Cluj, de un camion ramas fara frane, in urma impactului violent masina fiind aruncata intr-un sant, luand foc si arzand aproape in intregime. Soferul a scapat nevatamat, insa ceilalti patru pasageri au fost transportati la spital. Barbatul care se afla la volanul camionului spune ca, in momentul in care a observat ca nu mai are frane, a incercat sa iasa pe un drum lateral, traversand celalalt sens de mers. Camionul a acrosat insa autoturismul in care se aflau cele cinci persoane. Dupa impact, camionul s-a rostogolit de cateva ori, iar incarcatura de ciment s-a raspandit pe jos.

SIBIU SI MURES
Si in orasul Targu-Mures a murit un barbat, de 54 de ani, dupa ce a intrat cu motocicleta pe care o conducea direct intr-o masina care voia sa schimbe banda de mers. Martorii spun ca motociclistul avea peste 100 de kilometri la ora si mergea pe o singura roata. Nici Sibiul n-a fost ocolit de evenimente rutiere. Transportul in comun a fost dat peste cap ieri-dimineata din cauza soferului unui camion care a pierdut controlul volanului si a lovit trei masini parcate pe marginea drumului, care au fost proiectate apoi intr-un stalp. Trei masini parcate in zona au fost grav avariate. Nimeni nu a fost ranit in urma accidentului. In masinile parcate nu se afla nici o persoana.

DEVA
Si Secretarul de stat din cadrul MAI, Paul Victor Dobre, a fost victima unui accident de circulatie. Masina in care se afla oficialul era in coloana si se indrepta spre Arad, insotita de un echipaj de politie, iar pe raza localitatii hunedorene Mintia a derapat acrosand autotractorul. In urma impactului, secretarul de stat a fost ranit si a fost transportat la Spitalul Judetean Deva, unde a stat toata noaptea. Dobre a parasit ieri spitalul, indreptandu-se inspre Arad, pentru a participa la investirea in functie a noului prefect. Soferului, agent principal de politie in cadrul MAI, i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa. (Monalise Hihn)

NADLAC
Un biciclist din Arad a fost lovit mortal, ieri dupa-amiaza, de un autoturism condus de un politist de frontiera angajat in vama Nadlac, acesta ducandu-se spre casa in momentul accidentului. Accidentul a avut loc in orasul de frontiera Nadlac, pe DN 7, pe un tronson de drum foarte aglomerat din cauza turistilor care intra sau ies din tara. Conform agentului principal Doru Ivan, de la Serviciul Politiei Rutiere Arad, politistul de frontiera, Mihaita Copil, era in afara orelor de serviciu si conducea un autoturism Solenza spre Arad. El a acrosat pe drum un barbat in varsta de 68 de ani, care mergea cu bicicleta tot spre Arad.
×
Subiecte în articol: observator arad