x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecatori cu belele

Judecatori cu belele

25 Feb 2004   •   00:00

Unul dintre dosarele penale, in care era implicat fiul judecatorului craiovean Marin Covei, a fost solutionat gresit, a descoperit un magistrat inspector al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Justin Covei este fiu de judecator si nepot al procurorului Gheorghe Covei de la Parchetul Curtii de Apel Craiova. Tanarul a fost implicat in mai multe accidente si are patru dosare penale, dintre care doua nu au fost inca finalizate. Procurorul inspector bucurestean a constatat ca, intr-un alt caz, magistratii nu au solutionat corect cauza si dosarul a fost returnat la Parchetul Tribunalului Dolj. Situatia lui Justin Covei a intrat in atentia publicului, dupa ce tanarul de 17 ani a provocat, recent, un accident rutier. El a pierdut controlul autoturismului pe care il conducea si a lovit o masina care circula regulamentar. Seful Politiei Rutiere din Craiova a fost demis, pentru ca o ancheta interna a scos la iveala nereguli facute de politisti in anchetarea acelui accident.

DEMISIE LA MURES. Nici in magistratura mureseana situatia nu e roz. Judecatorul care, aflat sub influenta alcoolului, a intrat cu masina intr-un magazin din Targu-Mures, a demisionat din magistratura ieri dimineata, informeaza Mediafax. Demisia lui Gergely Adam Andras de la Curtea de Apel Targu-Mures va fi trimisa de Ministerul Justitiei catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Joia trecuta, judecatorul se intorcea acasa si a pierdut controlul masinii pe care o conducea. Accidentul a dus la distrugerea unui chiosc, dar soferul a avut doar rani usoare. Rezultatele analizelor efectuate de Institutul de Medicina Legala Muresau aratat ca Gergely avea o alcoolemie de 2 unitati la prima proba recoltata. Ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, a dispus declansarea unei anchete administrative de catre Directia de Inspectie Generala a Ministerului Justitiei. Prin demisia magistratului, ancheta interna ramane fara obiect, dar cercetarile penale vor fi continuate de organele abilitate. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator