x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz

Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz

08 Dec 2021   •   15:24
Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, miercuri, pe Olaf Scholz pentru alegerea în funcţia de cancelar federal al Germaniei: „Aştept cu nerăbdate viitoarea noastră colaborare în Consiliul European şi cea la nivel bilateral”.

„Felicitări Olaf Scholz pentru alegerea în funcţia de cancelar federal. Aştept cu nerăbdate viitoarea noastră colaborare în Consiliul European şi cea la nivel bilateral”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

Un mesaj similar a avut și liderul PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.

„După 16 ani, social-democraţii revin la conducerea Germaniei! Le doresc lui Olaf Scholz şi echipei SPD toate cele bune şi contăm pe prietenia noastră pentru a construi un dialog fructuos şi constructiv între România şi Germania în anii următori!”, a scris, tot pe Twitter, Marcel Ciolacu.

Parlamentarii germani l-au ales miercuri pe social-democratul Olaf Scholz ca nou cancelar, punând capăt celor 16 ani de guvernare ai Angelei Merkel. A fost deschisă, astfel, calea unui guvern de coaliţie pro-european care a promis să stimuleze investiţiile în zona verde.

Olaf Scholz, în vârstă de 63 de ani, a ocupat funcţia de vicecancelar şi ministru de finanţe în guvernul Angelei Merkel, a obţinut o majoritate clară de 395 de voturi de la parlamentarii din camera inferioară a Bundestagului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis