x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La muzeu, cu... DGA şi tinerii poliţişti de la Suceava

La muzeu, cu... DGA şi tinerii poliţişti de la Suceava

de Diana Scarlat    |    20 Iul 2017   •   06:34
La muzeu, cu... DGA şi tinerii poliţişti de la Suceava

Ediţia de la Suceava a proiectului Direcţiei Generale Anticorupţie, “Etică Organizațională și Integritate în M.A.I” s-a desfăşurat, în aceste zile, la Muzeul de Istorie al oraşului. Prin această alegere, DGA a dorit să aleagă cel mai modern spaţiu pentru conferinţe de la Suceava, dar şi să trezească în tinerii poliţişti şi jandarmi nevoia de a participa activ la viaţa culturală, pentru a-i apropia cât mai mult de realităţile vieţii cotidiene. Lectorii VIP ai cursurilor au fost colonelul în rezervă, Dan Antonescu, actualmente realizator de emisiuni TV cu scop de prevenire, şi Mircea Toma, jurnalist şi reprezentant al Societăţii Civile.

 

Proiectul “Etică Organizațională și Integritate în M.A.I” a debutat în 2015, iar la această ediţie are un grup ţintă format din 300 de tineri angajaţi ai MAI şi 40 de manageri. “Am început aceste cursuri din dorinţa de a integra mai bine şi mai frumos tinerii absolvenţi ai şcolilor din cadrul ministerului, dar şi pe cei veniţii din viaţa civilă. Dorim ca prin acest proiect să facem o introducere, între teorie şi practică, pentru a-i adapta la specificul acestei munci. Vorbim despre etica organizaţională, despre cultura organizaţională. Proiectul se adresează atât tinerilor funcţionari ai ministerului, cât şi managerilor acestora. Încercăm, în acelaşi timp, să îmbunătăţim comunicarea. Este o variantă mai serioasă  a team-building-urilor”, a explicat comisar sef Dan Moldoveanu, ofițer al Serviciului de  Prevenire, din cadrul DGA.

 

Valorile tinerilor angajaţi ai MAI

Organizatorii cursurilor spun că sunt mulţumiţi de valorile pe care deja le promovează şi le apreciază tinerii poliţişti, jandarmi sau angajaţi din alte structuri ale MAI, iar viitorul arată bine. “Proiectul este şi o predare de ştafetă între generaţii. Am descoperit oameni noi şi eroi şi mă gândesc la o continuare a proiectului, cu eroi. Avem invitaţi în premieră aici, la Suceava, şi doi ofiţeri din Republica Moldova. Tot cursul este o împărtăşire de experienţă. Se dau exemple foarte clare şi concrete din experienţele personale sau ale altora. Se spune că înţelepţii învaţă din exemplele altora şi sperăm că vom avea cât mai mulţi înţelepţi. Suntem, în prezent, la cea de-a opta serie de formare. Până acum am avut 160 de cursanţi, apoi vom continua în alte judeţe, precum Maramureş, Cluj, Bihor, Braşov şi Buzău”, a mai explicat Dan Moldoveanu.

 

Locul de desfăşurare a stagiului de pregătire nu a fost alesîntâmplător, ci pentru a le oferi tinerilor angajaţi ai MAI o altfel de experienţă. “Încercăm să alegem altfel de locuri pentru a organiza aceste cursuri. Nu dorim să folosim spaţiile noastre. În pauze, cursanţii se plimbă prin muzeu şi chiar i-am întrebat dacă au mai petrecut vreodată 24 de ore într-un muzeu. M-am gândit că astfel îşi vor aduce aminte, poate, de filmul “O noapte la Muzeu”, a adăugat comisarul  şef. 

×
Subiecte în articol: Dan Antonescu