x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea lustraţiei este neconstituţională

Legea lustraţiei este neconstituţională

07 Iun 2010   •   00:00

Astăzi, în urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că Legea lustraţiei este neconstituţională. Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României.



În şedinţa din data de 7 iunie 2010, Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, sesizările privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sesizări formulate de un număr de 29 de senatori, respectiv 58 de deputaţi, se arată în comunicatul Biroului de presă al Curţii Constituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

×
Subiecte în articol: observator