x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia conduce Poliţia din Gorj, o spune un poliţist care şi-a văzut maşina şi casa în flăcări

Mafia conduce Poliţia din Gorj, o spune un poliţist care şi-a văzut maşina şi casa în flăcări

de Gabriela Mladin    |    06 Oct 2011   •   15:29
Mafia conduce Poliţia din Gorj, o spune un poliţist care şi-a văzut maşina şi casa în flăcări

Daca pana acum existau doar zvonuri cu privire la neregulile comise de fostul sef adjunct al Inspectoratului de Politie din Gorj, Ion Fratilescu si cele ale sefului Serviciului Politiei Rutiere, Dumitru Tatomir, un politist care si-a vazut masina si casa in flacari sustine cu tarie ca cei doi sefi ai sai se afla in spatele actiunii criminale. Aurel si Delia Leusteanu sunt doi politisti care miercuir seara si-au vazut casa incendiata, asta dupa ce, cu patru luni in urma, si masina le-a sarit in aer. Politia confirma ca la mijloc, in ambele incendii, este vorba despre o mana criminala, dar pana in prezent n-au dat de urma autorilor.

Cosmarul familiei Leustean a inceput in 6 iunie 2011, cand masina le-a fost incendiata. Atunci, politistii au inceput o ancheta, insa nici pana in prezent n-au de urma autorilor, desi s-a constatat ca cineva, in mod intentionat le-a pus foc la autoturism. Miercuri seara, in creierii noptii, Aurel si delia Leustean s-au trezit cu casa in flacari, un imobil aflat in constructie. Si de aceasta data, politistii, colegi de-ai celor doi, au confirmat ca la mijloc este vorba despre o mana criminala.

"M-au terminat smecherii Politiei!'
De aceasta data, cei doi politisti s-au hotarat sa vorbeasca: "Acuz pe Fratilescu si Tatomir, le spun si in fata, astia sunt smecherii Politiei rutiere, un ingamfat si un umflat. Jur, nu mai am ce pierde, de la Fratilescu am primit dedicatie, "Leustean trebuie sa pice', si am picat, cica sunt cel mai slab politist de la Rutiera si ia uitati ce am ajuns? Nu amaratii mi-au pus foc aici, tot smecherii, e mana lor si o spun clar, le-o spun in fata. Deci, Fratilescu si Tatomir sunt, doi smecheri de politie. Astia numai pe ordinarii i-a sprijinit, pe sponsorii lor. Tot timpul ma ameninta Fratilescu, cand seful al mare era plecat in concediu. Ma controla si in masina, ma teroriza. Erau suparati ca amendam smecherii, ca le luam permisele si ca nu-i ascultam ca sa-i iert.', o spune Aurel Lustean, politistul care in patru luni si-a vazut masina si casa in flacari.

"La ce sa ma astept cu fetita noastra?'
Sunt declaratiile disperate ale unei familii, care se teme de ceea ce ar putea sa se mai intample: "Suntem o familie terorizata, cu copiii terorizati, la ce sa ma astept cand imi duc, maine, fata la scoala? O mai iau, cum o s-o iau, batjocorita? Noi suntem politisti si ne este frica, o sapun cu tarie. Pe noi vad ca nu ne apara nimeni, colegii nostri ne spun ca se cerceteaza si de 4 luni nu avem niciun rezultat. Cum sa-mi protejez eu copiii, spuneti-mi?', se intreaba, Delia Leustean, si ea politista in cadrul Ijp Gorj. Sunt strigate de disperare care, culmea, vin din partea unor politisti, dar care cunosc exact ce se intampla la nivelul judetului Gorj, in fruntea Politiei.

Fratilescu: "Nu e nimic adevarat!'
Legat de acuzatiile grave de implicare in acte criminale, Ion Fratilescu, fostul adjunct al IJP Gorj, demis din functie ca urmare a unor nereguli constatate in activitate, sustine, intr-un stil de ingamfare ca nimic nu e adevarat:' Sa-si faca treaba instanta, eu nu am avut nicio problema cu familia lui Leustean, sa-si aminteasca pe la usa cui plangea sotia lui, nu au avut nicio discutie cu mine, nicio neintelegere. Eu nu cred sa fi pronuntat numele meu sau daca le-a facut sa faca verificari cine trebuie, cine are competenta. Nu avem ce discuta mai mult', a declarat Ion Fratilescu, cel acuzat de politist ca s-ar afla in spatele incendierilor.
Celalalt sef de politie acuzat, Dumitru Tatomir, seful Politiei Rutiere din Gorj se afla in concediu medical si nu a putut fi contactat.

Se cerceteaza!
Cat despre ancheta in cele doua incendieri, colegii lui Lustean, dar si a superiorilor acuzati, pana in prezent nu s-a miscat un deget. "Pana in prezent nu a fost identificat autorul masinii incendiate, politistii si procurorii verifica. Acum, la nivelul Inspectoratului de Politie a fost formata o echipa, cercetarile au fost realuate si vom verifica. Cat despre acuzatiile aduse, sunt declaratii extrajudiciare si nu pot comenta acuzatiile politistului Aurel Leustean', a declarat purtatorul de cuvant al Ijp Gorj, Daniel Tica.

×