x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mulţi vâlceni au petrecut noaptea de Înviere scoţând apa din gospodăriile inundate

Mai mulţi vâlceni au petrecut noaptea de Înviere scoţând apa din gospodăriile inundate

de Agerpres    |    20 Apr 2014   •   10:18
Mai mulţi vâlceni au petrecut noaptea de Înviere scoţând apa din gospodăriile inundate

Mai mulţi vâlceni şi-au petrecut noaptea de Înviere, alături de echipele ISU, ajutând la scoaterea apei din gospodării, astfel că duminică dimineaţa, în urma operaţiunilor, nu mai rămăsese nicio locuinţă inundată.

"În urma precipitaţiilor căzute în ultima perioadă mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al judeţului Vâlcea, au intervenit pentru evacuarea apei din 24 de gospodării aflate pe raza localităţilor: Bujoreni, Copăceni, Creţeni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Ioneşti, Mateeşti, Mihăeşti, Orleşti, Prundeni, Râmnicu Vâlcea, Suteşti, Şirineasa, Ştefăneşti, Valea Mare şi Voiceşti. Intervenţiile au fost finalizate după ora 24.00, iar pe timpul nopţii a mai fost necesară scoaterea apei de la o gospodărie de pe raza localităţii Ştefăneşti circa 3 ore", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu.

Nu a fost necesară evacuarea persoanelor sau animalelor din cauza inundaţiilor.

În urma precipitaţiilor căzute în judeţul Vâlcea în ultimele 3 zile şi a apei venite de pe versanţi, mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Astfel, sâmbătă deja se înregistrau 31 de gospodării inundate aflate pe raza localităţilor: Babeni(1), Bujoreni (3), Copăceni (10), Creţeni (1), Drăgăşani (1), Drăgoeşti (1), Ioneşti (1), Mateeşti (1), Mihăeşti (1), Orleşti (1), Râmnicu Vâlcea (2), Suteşti (1), Şirineasa(1), Stefăneşti (1), Valea Mare(1), Voiceşti (4), etc

Vâlcea se află şi duminică sub avertizare de cod galben în privinţa inundaţiilor.  

×
Subiecte în articol: inundatii