x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting la Guvern cu restricţii rutiere

Miting la Guvern cu restricţii rutiere

de Diana Scarlat    |    07 Oct 2009   •   00:00
Miting la Guvern cu restricţii rutiere
Sursa foto: Jurnalul foto/

La mitingul organizat astăzi în faţa Guvernului sunt aşteptaţi peste 20.000 de bugetari şi angajaţi din mediul privat, între orele 11:00 şi 14:30, iar traficul rutier va fi restricţionat în zonă.



Astfel, pe timpul desfăşurării mitingului traficul va fi restricţionat pe Şoseaua Kisellef, între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, Strada Monetăriei; Bulevardul Iancu de Hunedoara, între Pasajul Victoria şi Piaţa Victoriei, dar şi pe artera care face legătura între Strada Buzeşti şi Piaţa Victoriei. Restricţionarea va fi valabilă până astăzi, la ora 18:00. Participanţii la miting au obligaţia de a nu obstrucţiona accesul în sediul Guvernului şi în alte instituţii publice din zona Pieţei Victoriei, acestora fiindu-le interzisă blocarea altor artere de circulaţie decât cele avizate de comisia tehnică de circulaţie a Primăriei Capitalei.

Liderii confederaţiilor sindicale au declarat că mitingul nu este legat în primul rând de legile asumate de Guvern, ci de de Ziua Mondială a Muncii Decente, revendicările salariaţilor privind asumarea unor măsuri "care să integreze într-adevăr România în Uniunea Europeană" fiind mai vechi. Alianţa Bugetarilor anunţă că vor continua acţiunile de protest după mitingul de astăzi. Evenimentul va fi supravegheat de aproximativ 1.000 de jandarmi, 600 de poliţişti şi 100 de poliţişti comunitari, între orele 8:00 şi 16:30.

RESTRICŢII ŞI ÎN ZONA PASAJULUI BĂNEASA
În ziua în care se anunţau restricţiile rutiere din zona Guvernului, ministrul Transporturilor Radu Berceanu a mai adăugat una. El a declarat ieri că a propus Primăriei Capitalei ca timp de trei săptămâni, respectiv între 10 şi 30 octombrie, circulaţia în zona Pasajului Băneasa să se desfăşoare pe un singur sens. "Primăria nu a fost de acord cu această închidere parţială, dar conform legii, Ministerului Transporturilor răspunde de drumurile de la ieşirea din Bucureşti. Primăria a predat acest proiect către MTI, iar astfel avem dreptul să luăm deciziile care se impun", a spus Berceanu.

×
Subiecte în articol: observator guvern miting piata victoriei