x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oana Mizil îşi plăteşte mama din bani publici

Oana Mizil îşi plăteşte mama din bani publici

de Lavinia Dimancea-Ovedenie    |    19 Sep 2011   •   21:00
Oana Mizil îşi plăteşte mama din bani publici

Cinci deputati au fost dati pe mana Parchetului pentru ca si-au angajat rudele la birourile parlamentare. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a depistat-o pe pesedista Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme, aleasa in colegiul Ferentari-Zabrauti, ca si-a angajat mama la biroul de de­putat de mai bine de doi ani. Celebra 'vidanjoare' i-a facut contract individual de munca Lidiei Niculescu Mizil Stefanescu incepand cu data de 29 aprilie 2009, valabil pana in prezent, desi activitatea la birou este aproape inexistenta, dupa cum au constatat in urma cu cateva luni reporterii Jurnalului National.

In situatia lui Mizil care i-a dat mamei o paine sa manance, se afla si Sonia-Maria Draghici, deputat PSD, care l-a avut ca angajat, la biroul parlamentar din Bihor, in perioadele 2 martie 2009-1 iulie 2009 si 21 septembrie 2009-prezent, pe fiul sau, Doru Vladimir Draghici. Potrivit investigatiilor ANI, si deputatul Mihai Radan, de la Minoritatile Na­tionale, si-a adus fiul, Liubomir Mile Radan, sa faca un ban 'cinstit' la ca­binetul de deputat din Caras-Severin, si nu de ieri de azi, ci tocmai din 2004. Mai mult, intre 2006 si 2008, Radan i-a facut contract civil si sotiei, Elena Radan. Tot din 2009, de la 1 iunie, pedelistul Stelica Iacob Strugaru il plateste din bani publici pe fiul Radu Iacob Strugaru, iar udemeristul Andras-Levente Mate a avut-o angajata pe sotia sa, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010-1 ianuarie 2011, la biroul parlamentar din Cluj.

ANI reclama ca cei cinci alesi sunt in conflict de interese si a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa cerceteze acest posibil conflict. Potrivit calculelor ANI, rudele angajate ilegal au incasat pana acum 196.332 de lei, ceea ce reprezinta aproximativ 46.745 de euro. O data cu constatarea conflictului, reprezentantii ANI au inceput demersurile pentru anularea contractelor si avertizeaza ca 'fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective'. Udemeristul Mate Andras Levente si pedelistul Stelica Iacob Strugaru sustin insa ca ei nu sunt in nici un conflict de interese, iar liderul PSD Victor Ponta le-a transmis social-democratelor Mizil si Draghici ca 'cine greseste trebuie sa plateasca'.

×