x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

04 Oct 2006   •   00:00

16:11 - CAPTURA

SIBIU. Politistii au confiscat peste 7 kg canabis de la doi studenti si au cules alte 30 kg de pe campul de unde se aprovizionasera tinerii.
CLUJ. Medicii au anuntat ca starea ultimului supravietuitor dintre cvadrupletii nascuti saptamana trecuta e stabila.

16:16 - NOROC

ALBA. Un sofer de 27 de ani a scapat cu cateva rani usoare, desi masina sa a fost avariata in proportie de peste 70%, in urma unui accident petrecut pe DN 1 in judetul Alba. Land Rover-ul sau a intrat pe contrasens si s-a oprit intr-un stalp de beton. Accidentul s-a produs din cauza cetii. (L. Dobrater)
BANI. BNR a anuntat ca rezerva valutara a bancii a crescut in septembrie cu 207,6 milioane de euro, pana la 18,734 de miliarde de euro. Rezerva de aur de 104,7 tone a fost evaluata la 1,599 de miliarde de euro. In total, rezerva Bancii Nationale a Romaniei a ajuns la 20,33 de miliarde de euro.

GALATI - Hot impuscat la Mittal Steel
Un tanar a fost internat la Spitalul de Urgenta din Galati, in noaptea de luni spre marti, dupa ce a fost impuscat pe platforma combinatului Mittal Steel Galati de agenti de paza. Barbatul facea parte dintr-un grup de 20 de persoane care venisera la furat. Noaptea de luni spre marti a fost, de altfel, preferata de hoti, pentru ca trei grupuri au venit la furat. (Daniel Mihalascu)

FUGA LUI OMAR - Medicul Tanasescu cere despagubiri
Doctorul Constantin Tanasescu, dat afara pe motiv ca ar fi eliberat ilegal un certificat medical care a contribuit la eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, cere daune de un milion de euro. Potrivit avocatului lui Tanasescu, contestatia impotriva hotararii Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova a fost trimisa prin posta catre Tribunalul Bucuresti. Medicul a fost eliberat din functie la data de 11 septembrie pentru neglijenta in serviciu.

VANT DE ANTICIPATE - PSD ameninta cu motiune de cenzura
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat aseara, la Realitatea TV, ca PSD va initia o motiune de cenzura daca proiectul de buget pe 2007, ce va fi trimis de Guvern Parlamentului, nu va contine "o acoperire financiara a proiectelor sociale si economice" promise de guvernanti. "Va fi testul adevarului", a amenintat Geoana, explicand ca PSD detine cheia alegerilor anticipate, pentru ca social-democratii reprezinta o treime din Parlament si fara acestia anticipatele nu pot fi declansate. (L.D.)

GIURGIU - Spaga pentru permis interceptata
Activitatea lucratorilor Directiei Generale Anticoruptie din MAI a inceput sa dea roade. Politistii nu mai primesc spaga ca pe vremuri, ci au inceput sa-i toarne pe cei care incearca sa-i corupa. Asa s-a intamplat luni, la Giurgiu, cand, in urma autodenuntului facut de un politist rutier, a fost retinut cel care voia sa-l mituiasca. S. Valentin a fost prins in flagrant dand mita 300 RON, pentru care vroia sa scape de suspendarea permisului auto pentru conducere sub influenta alcoolului. (Violeta Fotache)

RADAUTI - "Laptele si cornul" elevilor, expirate
O comisie a Consiliului Judetean Suceava va verifica modul in care se deruleaza programul guvernamental "Laptele si cornul", dupa ce CJ a fost sesizat cu privire la calitatea produselor alimentare distribuite elevilor din Radauti. "Am primit la biroul de audienta o plasa cu mai multe cornuri expirate, mucegaite, sub gramaj, pe care le-am inaintat la ASP pentru analiza si pentru a se lua masuri", a spus presedintele CJ, Gavril Marza. (Nicu Amuraritei)

TARGU-MURES - Adolescenti cercetati pentru omor
Trei elevi din Targu-Mures, cu varste de 16 si 17 ani, au fost retinuti de politisti si sunt cercetati pentru omor. Adolescentii sunt acuzati ca au batut cu pumnii si picioarele un barbat de 34 de ani, provocandu-i leziuni interne, dupa care l-au abandonat la marginea padurii din apropierea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures. Agresiunea s-ar fi produs din cauza unei datorii pe care o avea victima. Cadavrul a fost gasit duminica seara, ghemuit si partial dezbracat, avand urme de lovituri de curea si muscaturi.

IASI - Fraude cu fonduri europene
Doi administratori de firme din Iasi au fost trimisi in judecata pentru fraudarea, cu peste 230.000 de euro, a unor fonduri europene primite pentru dezvoltarea intreprinderilor lor. Teodor Doru, administrator al SC Teofarm SA, si Victor Panaghiu, administrator al SC Dianthus SRL, sunt acuzati ca prin mai multe ilegalitati au obtinut fara drept fonduri europene nerambursabile, pe care apoi le-au folosit pentru operatiuni comerciale nepermise de astfel de finantari. (M.P.)

SATU-MARE - Tanar incendiat de doi copii
Un tanar de 23 de ani care sufera de handicap psihic sever este in stare grava la spital, dupa ce a fost incendiat de doi copii, in joaca, intr-un parc din Satu-Mare. Incidentul s-a produs la sfarsitul saptamanii trecute, cand tanarul fusese scos la plimbare de mama lui. Femeia l-a lasat pe o banca nesupravegheat cateva momente, iar copiii, de 12 si de 13 ani, i-au aprins hainele. Consecintele "glumei" au fost dramatice, pentru ca, in ciuda interventiei mamei sale, victima a suferit arsuri pe 50% din suprafata corpului.

CRAIOVA - Suspecta in cazul bebelusului disparut
Politistii doljeni cauta o tanara care si-a abandonat copilul nou-nascut la Maternitatea Spitalului din Craiova si care, ulterior, a dorit sa-si ia bebelusul acasa, existand ipoteza ca in locul acestuia sa fi luat baietelul disparut in urma cu o saptamana. Tanara a nascut in aceeasi perioada cu mama baietelului disparut. (Mihai Gavrila)

PETROM - Carburantii se ieftinesc din nou
Preturile la pompele de benzina ale Petrom sunt de azi cu 8 bani mai mici, iar la cele de motorina - cu 6 bani. Este a patra ieftinire succesiva in ultima luna. Preturile benzinelor Petrom au scazut cu 24 de bani, iar ale motorinelor - cu 19 bani pe litru, de la 4 septembrie. Eco Premium costa de azi 3,32 de lei noi/l. (A.N. Ionescu)

SOLICITARE BASESCU: Buget descentralizat intr-o luna
Presedintele Basescu si premierul Tariceanu s-au contrazis ieri in privinta descentralizarii. Premierul a sustinut ca, cel putin in cazul invatamantului, decizia si programa ar trebui sa ramana la minister. Presedintele a cerut insa un buget descentralizat pentru anul viitor, cel putin pentru Invatamant si Sanatate, dand guvernului o luna pentru elaborarea lui. (O.S.)


ACCIDENT. O femeie de 23 de ani a fost lovita ieri de o masina din coloana oficiala a presedintelui Basescu, care mergea la deschiderea TIB 2006 la Romexpo. Tanara a fost dusa la spital cu leziuni la cap si la umar. Potrivit SPP, femeia se angajase in traversare fara sa se asigure. Autoturismul implicat in accident, un Logan albastru, transporta cameramanul si fotograful Administratiei Prezidentiale si era condus de un subofiter SPP care are permis de 17 ani.
×
Subiecte în articol: observator