x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

23 Sep 2006   •   00:00

15:22 - VAMA

DEMISIE. La o saptamana dupa ce 13 vamesi ai Biroului din Ploiesti au fost arestati, seful institutiei, Costin Duta, si-a dat demisia. (N.M.)
CONSTANTA. Zeci de case din localitatea Conacu au fost inundate si drumurile au devenit impracticabile in urma unei ploi torentiale.

15:27 - INCENDIU

BRASOV. Apartamentul fotbalistului Mihai Mocanu, de la FC Predeal, a fost cuprins de flacari la scurt timp dupa ce casa a fost sparta. Anchetatorii iau in calcul si posibilitatea ca incendiul sa fi fost provocat de hoti pentru a-si ascunde urmele. Focul a distrus mare parte din mobilierul sportivului.
RECURS. Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie dosarul privind ridicarea sechestrului de pe ultimele actiuni Rompetrol ramase sub aceasta masura asiguratorie. Instanta a dezbatut recursul procurorilor fata de decizia anterioara. Judecatorii se vor pronunta marti.

HENRI COANDA - Tiriac si Becali, expropriati
Ion Tiriac si Gigi Becali se numara printre proprietarii de pamanturi care ar putea fi expropriati pentru extinderea Aeroportului "Henri Coanda". O lege in acest sens este pregatita de Ministerul Transporturilor. "Am avut niste discutii premergatoare cu domnul Tiriac.(...) Domnul Becali, care e ceva mai intelegator si care cred ca a luat acele terenuri pentru preocuparile lui anterioare, o sa devina aviator", a spus ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

ALUNECARI DE TEREN - Manastirea Dealu, izolata de lume
Manastirea Dealu din apropiere de Targoviste, obiectiv turistic si istoric, este in pericol dupa ce calea de acces a fost grav avariata de alunecarile de teren. Presedintele Consiliului Judetean Dambovita (CJD), Gheorghe Ana, a spus ca suma necesara reabilitarii este de circa 3 milioane de euro, iar autoritatile locale nu au acesti bani. El a atras atentia ca situatia este cu atat mai grava, cu cat in zona respectiva sunt foarte multe case, precum si o sectie a Spitalului Municipal Targoviste.

INSPECTIE - Camine studentesti in reparatii
Caminele studentesti din Capitala vor fi gata la 1 octombrie, dupa cum spune ministrul Educatiei, Mihail Hardau, care a vizitat campusurile studentesti din Regie, Grozavesti si Agronomie. In Regie, in cele sase camine din zece aflate in faza finala de executare a lucrarilor de reabilitare, stadiul lucrarilor confirma ca la 1 octombrie acestea vor putea primi studentii. (E.M.)

TRANSPORTURI - Directorul de la Drumuri va fi demis
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat ieri ca il va elibera din functie pe seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Liviu Damboiu, pentru ca acesta pierde timp cu detalii tehnice. Schimbarea se va face cand ministerul va gasi un inlocuitor. Liviu Damboiu a spus ca nu are nici un comentariu de facut. (Iohanna Onaca Purdea)

EXPOZITIE - Carte francofona la Sala Dalles
Sala Dalles gazduieste cea mai importanta expozitie de carte francofona din Romania sub titlul "Literatura francofona de ieri si de astazi". Pana la 30 septembrie, etajul salii Dalles se transforma intr-un loc de intalnire al amatorilor de literatura, iubitorilor de limba franceza, dar si al celor dornici sa descopere diversitatea creatiei literare francofone. Expozitia va fi deschisa publicului intre orele 11:00 si 19:00. (Mihai Stirbu)

BANEASA - Locuinte pentru militari, in 2007
Primele locuinte construite in ansamblul rezidential Baneasa-Straulesti pentru militari vor fi date in folosinta in primavara anului 2007. Restul caselor vor fi terminate pana in septembrie, a anuntat ieri consortiul care reali-zeaza lucrarile. Locuintele au alocat un teren de circa 200 de metri patrati, care a fost dat in administrarea MApN. Un militar isi va cumpara o garsoniera cu 24.940 de euro si o vila cu 110.080 de euro.

APARARE - Atanasiu se declara nevinovat
Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca se va bate pana la capat pentru a-si dovedi nevinovatia. El a mai spus ca nu a simtit presiuni pentru a renunta la functie si ca nu are de ce sa se retraga. Ministrul a fost suspendat in urma cu doua saptamani de presedintele Basescu. Atanasiu este cercetat pentru abuz in serviciu in urma plangerilor formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de parlamentarul PSD Eugen Bejinariu.

ACTIUNE - Urmarit prin Interpol, arestat in Bihor
Politistii bihoreni l-au prins pe cetateanul francez Caron Dominique, care era urmarit international, pentru ca si-a impuscat concubina sub ochii copiilor acesteia. Francezul era adapostit in tara de romanul Georges P. (61 ani) si se afla in anturajul elvetianului Louis Rene B. In locuinta romanului din Bihor, politistii au gasit arme si munitie, dar si mijloace de propaganda cu caracter fascist si xenofob. Francezul si elvetianul au fost arestati. (Petru Zoltan, Teodora Ivan)


PE JOS. Ziua fara masini a fost marcata ieri de bucuresteni in frunte cu o parte din edilii lor. Prefectul Mioara Mantale a ales sa vina la birou cu RATB-ul si cu metroul, dar a mers o buna bucata de drum si pe jos. Timp de 25 de minute, prefectul s-a confruntat cu aglomeratia din metrou si cu baltile de pe trotuare. Manifestari similare in cadrul Saptamanii Mobilitatii Europene s-au desfasurat in mai multe orase din tara.
×
Subiecte în articol: observator