x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

03 Iul 2006   •   00:00

12:56 SOLICITARE


ALBA-IULIA. Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, cere anchetarea consilierului prezidential pe probleme de securitate, Sergiu Medar.

BUCURESTI. PNL Bucuresti anunta ca declanseaza o campanie de strangere de semnaturi pentru retragerea trupelor noastre din Irak.

13:01 PAGUBE


BILANT. Ministerul Administratiei si Internelor face un nou bilant al pagubelor ultimului val de inundatii: noua persoane decedate, trei persoane date disparute, 65 de localitati din 12 judete, 2.725 de gospodarii si 4,4 kilometri de drum national sunt afectate.

INITIATIVA. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a anuntat participarea la deschiderea Scolii de vara pentru magistratii stagiari, organizata de Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI), in colaborare cu Ministerul Justitiei si cu Institutul National al Magistraturii.
VOLUNTARIAT. Incepand de ieri pana sambata, deputatul independent Nati Meir se afla "inchis" la Jilava. Nu-i ajungeau cele doua ore de la stapanirea inchisorii sa afle durerile detinutilor, asa ca a optat pentru o detentie de 12 ore pe zi, in urma careia va rezulta un raport inaintat Parlamentului. Impresii din prima zi? A mancat branza cu ceapa din pachetele detinutilor si a jucat rummy cu ei. (Gabriela Antoniu)

SE MARESTE POTUL - Report la Loto 6/49 Cele sase numere norocoase iesite castigatoare la extragerea de ieri "6/49" au fost 39, 40, 41, 38, 30 si 5. La categoria I s-a inregistrat report, suma de 523.761,60 RON ramanand in vistieria Loteriei pana saptamana viitoare. La categoria a II-a au fost trei castigatori a 69.834,88 RON fiecare, iar la categoria a III-a, 281 de jucatori inspirati vor primi cate 1.118,35 RON. La Noroc au fost extrase cifrele 9 4 3 4 7 2 7.

TARGOVISTE - Conflict spontan in Vacaresti Localnicii suparati s-au dus ieri la lacul din Vacaresti - concesionat de Alexandru Radulescu, cel care l-a impuscat in cap pe Constantin Radulescu in urma cu o saptamana - si au daramat baraca paznicilor, in semn de protest ca este construita pe domeniu public. Cei doi paznici aflati in zona respectiva au fugit cu barca in mijlocul lacului, intre timp acestia fiind salvati de politistii care au intervenit imediat.

REFORMA SANITARA - Revolta medicilor brasoveni Cateva zeci de medici, sefi de sectie si din conducerea Spitalului Judetean s-au revoltat impotriva stramutarii unor intregi sectii de la Neurologie la Spitalul Judetean, in conditiile unei actuale supraaglomerari a principalului spital brasovean. Medicii au contestat viziunea de reforma a Directiei de Sanatate Publica, desprinsa din cea a ministrului Sanatatii, si au adus argumente impotriva stramutarilor a sute de paturi spitalicesti de la un centru medical la altul. (Libiu Mateescu)

DEZVALUIRI - Rusanu, acuzat de nepotism Deputatul Lavinia Sandru l-a acuzat ieri pe liberalul Dan Radu Rusanu ca a ajutat unele persoane sa ajunga in functii sus-puse. Printre acestea, directorul general adjunct al Administratiei Financiare Bucuresti, Cristina Stefan, directorul Administratiei Financiare Sector 2 Bucuresti, Daniela Jurebie (nepoata), directorul general al Directiei Generale a Vamilor, Gelu Diaconu (fin), Ovidiu Ispir, propus pentru presedintia Curtii de Conturi, si directorul general EXIMBANK, Carmen Radu. Rusanu a respins acuzatiile. (D.P.)

CONSTANTA - Vigilenta salvatoare la Vama Veche Un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflat in misiune pe raza localitatii Vama Veche, a observat sambata seara, pe mare, la circa 400 de metri de mal, doua persoane cu o saltea pneumatica aflate in dificultate, deoarece nu mai puteau reveni la mal. Doua ambarcatiuni ale Grupului de Nave au iesit pe mare pentru recuperarea celor doua persoane aflate in pericol si in aproximativ 20 de minute cei doi barbati au fost pe mal. Ei au declarat ca, din cauza curentilor, au fost atrasi spre largul marii, nemaiputand sa revina la mal.

INSTANTA SUPREMA - Teroristul Lesch, adus la Bucuresti Tanarul acuzat ca a pus la cale un atentat terorist la Timisoara va fi adus maine la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se va judeca recursul sau impotriva arestarii preventive. Cu aceasta ocazie, Lesch va fi supus si unei expertize psihiatrice. Tanarul a ajuns dupa gratii la inceputul saptamanii trecute, dupa ce a fost acuzat ca a construit un dispozitiv exploziv cu ajutorul unor butelii ce urmau sa fie detonate intr-o zona aglomerata din Timisoara, prin intermediul telefonului mobil.

DRUM BUN! - Se circula din nou pe Transfagarasan Circulatia pe Transfagarasan a fost deschisa ieri, accesul pe acest drum fiind permis pana la 1 noiembrie. Pe sectorul de drum cuprins intre km 57 si km 129 (Balea Cascada) circulatia pe timpul noptii, intre orele 21:00 si 7:00, este interzisa.
×
Subiecte în articol: observator