x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

20 Noi 2006   •   00:00
13:51 - TRAFIC INGREUNAT
HARGHITA. Traficul rutier este ingreunat din cauza cetii dese ce acopera de trei zile judetul, politistii recomandand prudenta maxima.
CONSTANTA. Patru calatori au fost raniti dupa ce microbuzul in care se aflau a intrat intr-un copac, in apropierea localitatii Castelu.
13:56 - INTOXICATI CU GAZ
ALBA. Trei rute feroviare, considerate nerentabile din cauza numarului mic de calatori, au fost concesionate unor firme private. Cele trei rute feroviare sunt pe relatiile Alba-Iulia - Zlatna, Blaj - Tarnaveni si Sibot - Cugir, intre aceste localitati urmand sa circule garnituri de tren mici sau motoare.
SIBIU. Trei persoane au decedat intoxicate cu gaz intr-o casa din comuna Slimnic, situata la 15 kilometri de municipiul Sibiu. Politistii si specialistii E-ON Gaz Sibiu ancheteaza cauzele care au dus la decesul celor trei. Este cea mai grava intoxicatie cu gaz produsa in acest judet in ultimii ani.

TARICEANU - Operat la ambele picioare
Premierul Tariceanu va fi operat la sfarsitul saptamanii la ambele picioare, la un spital de ortopedie de langa Paris, au declarat surse medicale agentiei Mediafax. Ieri, o echipa de medici francezi si romani l-a supus pe Tariceanu unui control pentru a se stabili detaliile operatiei. "Din nefericire, primul-ministru trebuie operat si la piciorul drept, pentru a i se lua grefa cu care se va reface ligamentul incrucisat al genunchiului stang", sustin medicii.

DEZBATERE - La Capsa, despre Ecologie
Traditionala intalnire de la Casa Capsa, organizata de Jurnalul National in seri de luni, are de data aceasta o tema care ne priveste pe toti: Ecologia. Pentru cei care vor fi ocupati cu afaceri, cu plimbari, cu vacante, dezbaterea de la Capsa, de astazi, va fi transmisa in direct pe www.radiolynx.ro, incepand cu ora 19:00 (trecute fix) si pana la ceas inaintat - ora 21:00. Romanii si Ecologia, un subiect sensibil, greu de digerat, ingrijorator.

FOCSANI - Terenuri pentru zarzavagii
Primaria Focsani va organiza o licitatie pentru inchirierea unor terenuri agricole apartinand domeniului privat al municipiului pe care se vor cultiva legume si zarzavaturi, informeaza Rompres. Licitatia va avea loc la data de 7 decembrie, pretul minim de la care se porneste licitatia fiind de 0,53 lei/mp pe an. Terenul este situat in zona canalului Sturza de pe strada Odobesti.

SOLICITARE PC - Bani pentru mutarea deseurilor
Aproximativ 100 de conservatori au participat ieri, pe Platforma Magurele, la un miting prin care au incercat atentionarea autoritatilor asupra faptului ca cele 300 de butoaie de deseuri radioactive depozitate pe aceasta platforma prezinta "un pericol pentru toti bucurestenii". Prezent la miting, presedintele PC Dan Voiculescu a precizat ca ii va cere premierului sa aloce miercuri, cand se va face rectificarea bugetara, cele cateva sute de mii de euro necesare mutarii materialului radioactiv intr-un depozit special amenajat. (D. Piciu)

INVATAMANT - FEN intra azi in greva japoneza
Membrii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) se vor afla in greva japoneza in perioada 20-24 noiembrie. Prin aceasta actiune, membrii FEN intentioneaza sa dea "un nou vot de blam clasei politice", acuzand guvernul ca, prin propunerea unui buget pentru Educatie mai mic de 6% din PIB, incalca prevederile Legii invatamantului. Bugetul propus pentru educatie, in 2007, este de 5,2%. Membrii FEN sunt nemultumiti de respingerea amendamentului de majorare a salariilor cu 4%, in 2007, de comisiile de buget-finante.

VASLUI - Bebelusi abandonati din cauza frigului
Zeci de mame isi abandoneaza bebelusii in maternitati, de teama ca nu le pot asigura pe timpul iernii caldura la domiciliu. Ionel Stefanica-Armeanu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, spune ca "este un fenomen care a luat amploare in ultimele doua luni. Mamele renunta la copil pentru ca, asa dupa cum scriu in declaratii, nu au cu ce sa incalzeasca incaperea in care ar urma sa creasca bebelusul". De la inceputul anului, numarul abandonurilor in maternitati se ridica la peste 120. (A.I.)

BRAILA - Arborii, doborati de alpinisti
O echipa de alpinisti profesionisti a fost angajata de Primaria Braila pentru a dobori arborii batrani din municipiu. Macaraua, care era folosita pana acum pentru indepartarea copacilor taiati de municipalitate, a devenit nefunctionala dupa ce s-a prabusit in curtea unei scoli, din cauza deciziei de a taia direct de la radacina un plop mult prea greu pentru posibilitatile de sustinere ale utilajului. La nivelul municipiului Braila, 400 de copaci au primit aprobare pentru doborare. (Daria Cristian)

DE MOS NICOLAE - Sandra canta la Piatra Neamt
Dupa Boney M la Otopeni, Al Bano la Craiova, Sandra (foto) e invitata la Piatra Neamt. Show-ul este programat la 6 decembrie in centrul orasului. Cu acest prilej, diva pop-dance va canta vechi hituri si piese noi, extrase de pe cel mai recent album, "Reflections", lansat in septembrie a.c. (Alex Revenco)

ORSOVA - Plangeri penale impotriva primarului
O parte din consilierii locali au formulat in ultimele doua luni 14 plangeri penale impotriva primarului din Orsova, Constantin Negulescu. Marea majoritate a denunturilor adresate organelor de cercetare penala se refera la unele decizii si hotarari de consiliu promovate si validate de majoritatea alesilor locali la propunerile primarului Constantin Negulescu. In opinia primarului, hartuiala la care este supus "are la origine actiunea de blocare a unor afaceri contrare legii pe care consilierii locali - reclamanti - le au in localitate si care nu corespund interesului comunitar".
Loto 6/49: Din nou report la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea de aseara la Loto 6/49 sunt: 3; 41; 35; 26; 34; 21. Marele premiu a ramas in vistieria Loteriei Romane, reportul ajungand la fabuloasa suma de 3.687.592,80 RON. Cinci persoane au castigat, la categoria a II-a, cate 48.825,66 RON. Alte 531 de persoane sunt mai bogate cu cate 689,62 RON. Numarul extras la noroc este 5033291. La categoriile I si a II-a nu a fost nici un castigator.


MITING. Aproximativ 200 de reprezentanti din societatea civila au protestat ieri fata de "distrugerea de catre primarul general al Capitalei a centrului istoric al Bucurestiului, printr-o serie de constructii megalomanice". Marsul a avut ca traseu Catedrala Sfantul Iosif - Piata Revolutiei - Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. S-a solicitat edililor Capitalei stoparea distrugerii centrului istoric si a monumentelor arhitecturale simbol ale Capitalei, a Policlinicii Coltea si "mutilarea Pietei Revolutiei".
×
Subiecte în articol: observator