x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

19 Iul 2006   •   00:00

16:23 INTERVENTIE

GALATI. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati a ridicat restrictiile de circulatie pe fluviu, impuse in perioada inundatiilor de acum o luna.

BUCURESTI. A fost anuntat proiectul "Un Bucuresti Frumos", ce vizeaza reabilitarea unor cladiri din Centrul Istoric.

16:28 AVERTISMENT

GRIPA AVIARA. Directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", medicul Adrian Streinu Cercel, a declarat ca pericolul gripei aviare in Romania nu a trecut. El a spus ca a fost depasita prima etapa a unui ciclu, iar autoritatile trebuie sa ia masuri din timp pentru a impiedica raspandirea virusului.

VETERINARI. Agentia Domeniilor Statului a anuntat ca veterinarii, care detin in regim de concesiune sedii sanitar-veterinare, pot solicita cumpararea acestor imobile. Institutia detine 1.500 de imobile reprezentand sedii de Circumscriptii Sanitar-Veterinare. (Daniela Ivan)

PROTEST GREENPEACE. Un grup de activisti Greenpeace a blocat, ieri, intrarea in Ministerul Mediului, legandu-se cu lanturi, in semn de protest fata de faptul ca ministrul Sulfina Barbu nu a suspendat procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana. Ei au pus pe usa un banner pe care scria ca ministerul a fost "inchis pentru inactivitate". Totul s-a terminat la interventia politiei. (E.M.)

ATENA 11 / TÃşte-Ã -tÃşte Iliescu - Nastase

Senatorul PSD Ion Iliescu si fostul presedinte executiv al partidului, Adrian Nastase, au avut ieri la pranz o intrevedere de aproximativ o ora la biroul senatorului din Atena 11. Nici unul din cei doi nu a dorit sa faca vreun comentariu, dar surse apropiate acestora spun ca tÃşte-Ã -tÃşte-ul de ieri nu este primul dupa decapitarea lui Nastase din functiile de conducere. Potrivit surselor citate, Iliescu si Nastase vorbesc la telefon si se intalnesc destul de des, iar relatia celor doi s-a imbunatatit considerabil in ultima vreme. (L. D.)

PERICOL - O grenada defensiva in centrul Pitestiului

O grenada armata a fost gasita ieri-seara intr-un cartier din centrul Pitestiului. La fata locului s-au deplasat echipaje ale Politiei, o ambulanta si un detasament al brigazii antitero. Grenada era defensiva, avea cuiul scos si putea exploda in orice moment. Politistii au izolat imediat zona. Dupa aproape o ora, grenada a fost ridicata de specialistii antitero si transportata in poligonul de la Budeasa, unde a fost distrusa.

REVENIRE - Rechinii Albi, acasa

Ieri, o parte din Batalionul 341 Infanterie Rechinii Albi s-au intors acasa din Afganistan dupa o misiune istovitoare de sase luni. In cursul zilei de maine urmeaza sa revina in tara, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, ultimul detasament al Rechinilor Albi, transmite un comunicat al MApN. Ei vor aduce si Drapelul de lupta al batalionului, adauga comunicatul. (Anca Aldea)

CONSTANTA - Urmarire cu focuri de arma pe mare

Un pescador turcesc a fost depistat si retinut ieri-dimineata de o vedeta a Politiei de Frontiera in apele teritoriale romanesti dupa o urmarire in care oamenii legii au folosit armamentul din dotare. Nava "Cansu" avea la bord sapte persoane care nu au raspuns initial somatiei. In timp ce vasul romanesc a plecat in urmarirea lor, acestia au aruncat peste bord plase de pescuit si bidoane cu peste. Politistii de frontiera au deschis focul fara sa raneasca echipajul, dar au reusit sa imobilizeze nava. (Emilia Sava)

TRIBUNALUL VALCEA - Primarul Gutau, incatusat in instanta

Primarul valcean Mircia Gutau si adjunctul sau Nicolae Dicu, arestati preventiv intr-un dosar in care sunt acuzati de luare de mita, au fost adusi incatusati ieri la Tribunalul Valcea. Instanta a fost solicitata sa certifice probele audio si video prezentate de procurori in dosarul anticoruptie. Desi s-a cerut o confruntare a denuntatorului cu acuzatul, DNA a respins ideea, pe motiv ca nu este cazul. In cadrul aceluiasi dosar au mai fost audiati ca martori si cativa salariati din Primaria Ramnicu-Valcea. (Alexandra Chivu)

CAZUL RAFO - Tender, amanat la Curtea de Apel

Ultimul proces care l-ar putea elibera din arest pe Ovidiu Tender s-a amanat ieri la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece completul de judecata se mai pronuntase o data in privinta incarcerarii omului de afaceri. Abtinerea formulata de judecatori va fi analizata de un alt complet, iar apoi se va fixa un nou termen pentru dezbaterea finala a revocarii mandatului emis pe numele lui Tender. (M. Pasa)

SECTORUL 4 - Functionari publici anchetati in libertate

Cinci sefi de la Directia Pietelor din Sectorul 4, retinuti pentru 24 de ore sub acuzatia de abuz in serviciu, au scapat ieri de arestarea preventiva dupa ce si-au sustinut nevinovatia in fata unui judecator. Hotararea poate fi atacata cu recurs de procurori. Cei cinci sunt cercetati pentru ca ar fi comis ilegalitati in legatura cu inchirierea unor spatii comerciale. (Miruna Pasa)

DONATIE - Mobila de lux pentru sinistrati

Sinistratii valceni, care au ramas fara locuinte in urma alunecarilor de teren care au lovit judetul vor primi asternuturi de lux, de tip Ludovic al XVI-lea, de la Administratia Prezidentiala. Cotroceniul a donat si mai multe covoare, cearsafuri si perdele. Ajutoarele cuprind si piese de mobilier, printre care doua dormitoare de protocol Bidermayer, datand din anul 1972. (Octavian Herta)

OLIMPIADA - Aur, argint si bronz la fizica

Andrei Anghel, absolvent al Colegiului National "Sfantul Sava" din Bucuresti, a obtinut medalia de aur, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internationala de Fizica desfasurata recent la Singapore. Lotul romanesc a primit cinci distinctii: o medalie de aur, doua de argint si doua de bronz. Pe locul al II-lea pe podium au fost Bogdan Stoica si Alexandru Turcu. Medaliile de bronz au intrat in posesia lui Bogdan Georgescu si a lui Gabriel Mihailescu. (Eugenia Mihalcea)

TURISM - Lege noua pentru statiuni

Mai multe locuri de cazare, centre de informare si promovare turistica, acestea sunt cateva criterii noi pe care trebuie sa le indeplineasca statiunile turistice de interes local sau national, conform noii legislatii. "Vor putea beneficia de fonduri europene pentru amenajarea unui sistem de canalizare centralizata", a spus Ovidiu Marian, presedintele ANT. (Elena Stan)

DECIZIE - CEDO a acceptat plangerile lui Cozma

Miron Cozma a dat in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Plangerile fostului lider al minerilor se refera la sentinta din dosarul mineriadei de la Costesti si la revocarea decretului de gratiere, de catre fostul presedinte Iliescu. Tiberiu Cozma, fratele "Luceafarului huilei", spune ca ambele plangeri au fost acceptate de catre CEDO. (Monalise Hihn)
×
Subiecte în articol: observator