x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OFICIAL! TVA la pâine scade de la 1 septembrie

OFICIAL! TVA la pâine scade de la 1 septembrie

29 Iul 2013   •   19:04
OFICIAL! TVA la pâine scade de la 1 septembrie
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta şi vicecepremierul Daniel Chiţoiu au anunţat că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine de la 1 septembrie, iar impactul negativ al acestei măsuri, estimat la un total de 300 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur.

Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament.

Acciza la alcool va creşte de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, în timp ce pentru bunuri de lux vor fi introduse accize, a precizat ministrul Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a afirmat că experţii FMI sunt în continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei măsuri în ceea ce priveşte scăderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scăderea TVA.

El a precizat că va solicita asociaţiilor producătorilor de pâine să demonstreze într-un termen "rezonabil" că reducerea TVA va contribui la diminuarea evaziunii fiscale.

Premierul Victor Ponta a mai anunţat că Guvernul a încheiat negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială pentru un nou acord.

O misiune a FMI se află la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, autorităţile precizând anterior că doresc ca un nou acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Astfel, Ponta declara săptămâna trecută că România va conveni un nou acord preventiv cu FMI şi Uniunea Europeană, cu o valoare între 3 miliarde euro şi 5 miliarde euro şi cu mai puţine condiţii decât cele două înţelegeri anterioare.

×
Subiecte în articol: tva paine reducere