x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 80.000 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate

Peste 80.000 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate

de Mediafax    |    16 Ian 2014   •   22:55
Peste 80.000 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate

Peste 80.000 de copii au în prezent cel puţin un părinte plecat la muncă în străinatate, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, joi seara, la România TV.  "Este o cifră foarte mare, dar încă din 2012 ne preocupă acest aspect. De aceea am lucrat la modificarea Legii de protecţie a copilului în care am introdus prevederi şi sancţiuni inclusiv pentru autorităţile locale", a precizat ministrul Muncii.

Aceasta a spus că în acest moment un părinte nu mai poate pleca fără să anunţe cui a lăsat copilul în grijă, iar asistenţii sociali trebuie să verifice aceste declaraţii.

Ministrul Muncii a recunoscut că încă mai sunt copii abandonaţi, dar aceştia intră într-o altă formă de supraveghere şi îngrijire. "Am introdus şi în şcoli obligativitatea acordării de consiliere pentru aceşti copii, iar autorităţile locale trebuie să îşi crească atribuţiile în acest domeniu", a mai spus Mariana Câmpeanu.

Potrivit sursei citate, în cadrul Ministerului se lucrează la o strategie pentru copii, menită să le asigure acestora un standard de viaţă minim şi să reprezinte şi o formă de a suplini alocaţia care este foarte mică şi foarte greu de mărit per ansamblu. "Trebuie să dezvoltăm domeniul de servicii pentru copii. Indemnizaţia pentru copii este înfiorător de mică", a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii susţine, în continuare, acordarea de alocaţii diferenţiat pentru copii, în funcţie de venitul părinţilor, deşi Curtea Constituţională a respins un astfel de demers, considerând că alocaţia este un drept universal.

×
Subiecte în articol: copil parinti plecaţi strainatate