x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Legea Educaţiei trebuie să garanteze depolitizarea şi să evite segregarea

Ponta: Legea Educaţiei trebuie să garanteze depolitizarea şi să evite segregarea

08 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că amendamentele la Legea Educaţiei pe care PSD le va susţine vor fi cele care vor garanta descentralizarea şi depolitizarea şi vor evita "segregarea" învăţământului pe criterii etnice.



Ponta a spus că Legea Educaţiei ar putea fi finalizată de Senat în această săptămână, dacă există voinţa politică şi a partidelor de la putere.

El a menţionat că amendamentele votate la Comisia de învăţământ a Senatului şi care vor fi susţinute de PSD şi în plen au dus la înlăturarea unor prevederi greşite ale "Legii Boc-Funeriu", care erau îndreptate împotriva sistemului de educaţie şi împotriva elevilor şi studenţilor.

"Printr-o discuţie orientată spre viitor se poate ajunge la o lege care să garanteze descentralizarea, exact ceea ce legea Funeriu-Boc făcea în sens inevrs, centraliza, să garanteze depolitizarea, să garanteze o finanţare corectă pentru sistemul de educaţie, o autonomie universitară şi să înlăture orice posibilitate de segrerare a învăţământului românesc pe criterii etnice", a spus preşedintele PSD, citat de Mediafax.

Întrebat dacă PSD va susţine amendamentele formulate de UDMR la Legea educaţiei, Ponta a spus că reprezentanţii Uniunii nu au comunicat PSD amendamentele pe care le susţin şi a precizat că senatorii social-democraţi vor susţine doar acele prevederi care vor garanta descentralizarea, depolitizarea şi evitarea segregării etnice.

×
Subiecte în articol: observator