x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Prima Casă" prinde contur: Bancherii, mulţumiţi de programul Guvernului

"Prima Casă" prinde contur: Bancherii, mulţumiţi de programul Guvernului

28 Mai 2009   •   00:00

Programul "Prima Casă" începe să se contureze. Aprobat miercuri, în şedinţa de guvern, autorităţile încearcă acum să negocieze cu băncile, scrie antena3.ro Tocmai în acest scop, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, împreună cu premierul Emil Boc şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii băncilor, pe terenul celor de la BNR.

În urma discuţiilor, reprezentanţii băncilor au ajuns la concluzia că piaţa imobiliară se va debloca rapid, iar programul Prima Casă este unul foarte bun.

Bancherii au primit asigurări că garanţia statului va fi acordată imediat în caz de neplată a ratelor aferente creditului contractat, fără ca băncile să fie obligate să execute garanţia.

Românii care încă nu au o locuinţă pot profita de noul program al Guvernului "Prima Casă". Cabinetul Boc va garanta locuinţe în România în valoare de un miliard de euro.

Guvernul a stabilit şi creşterea cu 15% a venitului minim garantat. Nivelul lunar al venitului minim garantat va ajunge la 125 de lei pentru o persoană singură şi creşte până la 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane.

Premierul a mai anunţat că, pănâ la sfârşitul lunii iunie, legea unică a salarizării precum şi cea a pensiilor vor fi finalizate.

Şeful Guvernului a mai precizat că pensiile se vor acorda în funcţie de contribuţia fiecărui salariat la bugetul statului în perioada în care a fost angajat.

Tot în şedinţa de miercuri, Executivul a luat măsuri şi pentru a sprijini industria românească. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator